Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, şırnak’ta ‘regaib Gecesi...

Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, şırnak’ta ‘regaib Gecesi özel Programına’ Katıldı

diyanet işleri başkanı erbaş, şırnak’ta ‘regaib gecesi özel programına’ katıldı

05 Şubat 2022 - 00:25

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ, ŞIRNAK’TA ‘REGAİB GECESİ ÖZEL PROGRAMINA’ KATILDI

Şırnak Ulu Camii’nde düzenlenen ‘Regaib Gecesi Özel Programı’na katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “İyiliklerimizi öyle çoğaltalım ki kötülüğe yer kalmasın. İyiliklerimizi öyle büyütelim ki tüm yeryüzünü kuşatsın.” dedi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Şırnak Ulu Camii’nde düzenlenen ‘Regaib Gecesi Özel Programı’na katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın kıldırdığı yatsı namazının ardından başlayan programa Şırnaklı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Programda, Kur’an-ı Kerim tilavetleri yapıldı, salavatlar getirildi, ülkemiz ve İslam alemi için dualar edildi.

Programda konuşan Başkan Erbaş, tüm İslam aleminin Regaib Gecesini tebrik ederek, “Üç aylar” olarak isimlendirilen rahmet, bereket ve mağfiret iklimine girildiğini söyledi.

Başkan Erbaş, Regaib Gecesinin üç ayların manevi mevsimine girişin habercisi olduğunu ifade ederek, “Rabbimiz bu zamanları en güzel şekilde değerlendirmeyi, Ramazan’a kavuşup bayramı yaşamayı, nice mübarek zamanları Miracı, Beratı, Kadir Gecesini idrak etmeyi, hepimize sağlık ve selamet içerisinde nasip eylesin.” niyazında bulundu.

“Bu gece muhasebe ve tefekkür gecesidir”

Peygamber Efendimizin (s.a.s.) “Allah’ım! Recep ve Şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a kavuştur” hadis-i şerifini hatırlatan Başkan Erbaş, “Regaib Gecesi, zamanı, sorumluluklarımızı, Rabbimizin nimetlerini, ibadetlerimizi muhasebe ve tefekkür gecesidir.” dedi.

Asr Sûresini okuyup manasını veren Başkan Erbaş vaazının sonunda şunları dile getirdi:

“Dua, kulluğun temeli, ibadetlerin özüdür”

Duanın önemine değinen Başkan Erbaş, “Dua, kulluğun temeli, ibadetlerin özüdür. Dua aciz olan kulun, her şeye kadir olan ve mülkün yegâne sahibi olan Allah’a yönelmesidir. Gelin, bu rağbet gecesinde ellerimizi ve kalplerimizi hep birlikte Rabbimize açalım. Onun bize öğrettiği yüce şeyleri ondan niyaz edelim.” dedi.

Başkan Erbaş, Regaib Gecesinin iyi değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Bu rağbet gecesini ibadet, iyilik, tövbe ve dualarımızla iç âlemimizi ve sosyal hayatımızı, kulluk ve kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeye vesile yapalım. İşte o zaman Miraç Gecesi yücelişimiz, Berat Gecesi affımız, Kadir Gecesi ise bir ömre bedel bereket gecemiz olacaktır inşallah.” şeklinde konuştu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret