Diyanet İşleri Başkanı ilahiyat dekanlariyla bir araya geliyor

SON DAKİKA! Diyanet İşleri Başkanı İlahiyat Dekanlarıyla Toplanıyor...

20 Mart 2018 - 21:33 - Güncelleme: 20 Mart 2018 - 23:22

Son günlerde tartışmalara neden olan fetva ve bazı yorumların ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş İlahiyat camiasına "camilerin mihrap ve kürsüleri öğretim üyelerimize açık" şeklinde çağrı yapmıştı.

İlahiyat  Fakültesi Dekanlariyla da bir araya geleceğinin sinyalini veren Prof. Dr. Ali Erbaş, önümüzdeki cuma günü Malatya İnönü Üniversitesi'nin öncülük ettiği İlahiyat Dekanlari toplantısına gidiyor.

Erbaş'in toplantıda gündeme dair meseleleri gündeme taşıması, ilahiyat camiasından sahih dini bilgi üretimi ve toplumu din konusunda aydınlatma noktasında daha fazla inisiyatif almalarını isteyeceği bekleniyor.

Toplantı sonunda bir sonuç bildirgesinin yayınlanması bekleniyor.

Kaynak: Müftülük Haberler

YORUMLAR

• 2 Yorum
  • Din Gönüllüsü
    6 yıl önce
    Muhterem başkanım İlahiyat Hocalarımıza Diyanet personelini onların yetiştirdiğini hatırlatırsanız isabetli olacağı kanaatindeyim. Hürmetlerimle arz ederim efendim.
  • Danyal Cankı
    6 yıl önce
    Selamun Aleykum hocam. Lütfen ilitam I haledin Okumak istiyoruz dgs kalksın biz diyanet görevlileri için teşekkür ederiz. ????
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu