Diyanet Işleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Mardin’in Derik...

Diyanet Işleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Mardin’in Derik Ilçesindeki Kazada Hayatını Kaybedenler Için Düzenlenen Mevlit Ve Dua Programına Katıldı

diyanet işleri başkanı prof. dr. ali erbaş, mardin’in derik ilçesindeki kazada hayatını kaybedenler için düzenlenen mevlit ve dua programına katıldı

29 Ağustos 2022 - 18:15

Derik Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Camii’nde düzenlenen programda kazada hayatını kaybeden vatandaşlar için Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından mevlit okundu, dua edildi.

Başkan Erbaş, burada yaptığı konuşmada, kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek bir hafta önce bir kaza ile 20 kişiyi Hakk’a uğurladıklarını söyledi.

Allah’tan yardım dilemenin yolunun sabretmek olduğunu belirten Başkan Erbaş şöyle devam etti:

“Sabır olmasaydı, nasıl yaşardık dünyada, bu acılara nasıl tahammül ederdik. Sabredeceğiz, ama tedbirlerimizi alacağız. Rabbimiz, ‘Üzerine düşeni yaptıktan sonra Allah’a tevekkül et.’ buyuruyor. Biz inşallah üzerimize düşeni yapmaya gayret edelim. Sadece yaşadığımız bu elim kazaya göre demiyorum. Her zaman, hayatımızın her anında üzerimize düşen vazifeyi yapmamız, tedbirli olmamız lazım.”

Ahireti hatırlayarak yaşanılması tavsiyesinde bulunan Başkan Erbaş, ibadetlerin ihmal edilmemesi, Allah’ın ve emirlerinin akıllardan çıkarılmaması gerektiğini anlattı.

Başkan Erbaş, kazada hayatını kaybedenler ve Derik ilçesinde 10 Kasım 2016’da makam odasında PKK’lı teröristlerce el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırıda şehit olan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk için dua etti.

Programa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Fatma Öncü, Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Diyanet İşleri Başkanı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, Mardin İl Müftüsü Ali Hayri Çelik ile kazada hayatını kaybedenlerin yakınları, kazada yaralananlar ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Erbaş, 4-6 Yaş Kur’an kursunu ziyaret etti

Başkan Erbaş ayrıca Derik Müftülüğü Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk 4-6 Yaş Kur’an Kursu ve Gençlik Merkezi’ni ziyaret ederek, bir süre çocuklarla sohbet etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Muğla Il Müftüsü Yaşar çapçı Fethiye'de Bir Dizi Temaslarda Bulundu.
Muğla Il Müftüsü Yaşar çapçı Fethiye'de Bir Dizi...
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı