Diyanet Işleri Başkanımız Hatay"da Ziyaretlerde Bulundu

diyanet işleri başkanımız hatay"da ziyaretlerde bulundu

26 Mart 2023 - 14:35

Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş, 6 şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremin Hatay'da da büyük yıkıma sebep olması nedeniyle yerinde incelemelerde bulunmak ve Hatay'lı depremzede kardeşlerimizle İftar açmak üzere Hatay'a geldi. Deprem sebebiyle Antakya merkezde yıkılan camilerde incelemelerde bulunan Başkan Erbaş, din hizmetlerinin devam edebilmesi için yıkılan camilerin yerine kurulan çadır mescitleri yerinde gördükten sonra Hz Hatice Yatılı Kız Kur'an Kursu bahçesinde İl müftülüğü hizmet birimleri için kurulan konteynere geçti.

Başkan Erbaş, Cumhurbaşkanlığının 12.03.2023 tarihli kararnamesi ile Hatay İl Müftüsü olarak atanan Mevlüt Topçu için düzenlenen cübbe giyme törenine katıldı. Başkan Erbaş Müftü Topçu'ya cübbe ve sarığını giydirdi, yeni görevinin kendisi ve medeniyetler şehri Hatay için yaraların tez elden sarlmasına vesile olmasını temenni ederek başarılar diledi. İl ve ilçe müftülüklerince yürütülen hizmetler hakkında müftü Topçu'dan bilgi alan Prof. Dr. Erbaş yapılan özverili çalışmalardan dolayı memnuniyetini ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı