Diyanet Işleri Başkanlığı Istanbul Il Değerlendirme...

Diyanet Işleri Başkanlığı Istanbul Il Değerlendirme çalıştayı Başladı

diyanet işleri başkanlığı istanbul il değerlendirme çalıştayı başladı

05 Ocak 2022 - 17:39

‘Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul İl Değerlendirmesi Çalıştayı’ Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın başkanlığında İstanbul’da başladı. İki gün sürecek çalıştayda, İstanbul'da yürütülen, din hizmetleri, eğitim hizmetleri ve dini yayınlar başta olmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığının yürüttüğü çalışmalarla ilgili kapsamlı değerlendirmeler yapılacak.

Değerlendirme Çalıştayında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Din hizmeti bağlamında irşat, cami, sosyal kültürel içerikli din hizmetlerimiz nasıl gidiyor? Gençlerimiz, çocuklarımız, ailelerimizle iletişimiz nasıl, onlara yönelik yapmış olduğumuz faaliyetlerimiz hangi aşamada? Bunları müzakere etmemiz lazım." dedi.

Başkan Erbaş, Kur’an-ı Kerim’deki, “O gün insana yaptığı ve yapmadığı her şey hakkında bilgi verilecektir.” ayetini hatırlatarak, “Yani ‘kitabını oku’ denildiği zaman yaptıklarımız ve yapmadıklarımız önümüze getirilecek. Bütün Diyanet İşleri Başkanlığı mensupları için esasında bu ayet-i kerime her an gözümüzün önünde, zihnimizde, aklımızda deveran etmesi gerekiyor. Bu ayet-i kerime bizim için bir motivasyon olacak, bizi teşvik edecek. Çünkü bize vazifemizi hatırlatıyor.” ifadelerine yer verdi.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş ise konuşmasında “İstanbul gibi büyük bir metropolün, 40 kadar müftülükle hizmet vermeye çalıştığımız bu hizmet ordusunun, çalışma takdiminde yapılan hizmetlerde olumlu ve olumsuz neler yaptığımızı değerlendirmek, daha iyi yapabilmek üzere istişarelerde bulunmak, neleri eksik yaptıysak onları itmam etmek üzere müşavere ve istişarenin Kur’ân-ı Kerim’in âyetlerinde görüldüğü üzere Allahu Teala’nın emri, sevgili Peygamberimizin sünneti olması hasebiyle böyle bir güzel günde İstanbul’umuzda bizleri bir araya getiren Cenabıhakk’a hamdüsenalar ediyorum.” dedi. Konuşmasına devam eden İstanbul Müftüsü Safi Arpaguş, “İstanbul bir il olarak ifade edilse de artık civar komşularımıza baktığımızda çoğu ülkeden büyük bir nüfusa, 39 ilçeye, gündüz nüfusu 20 milyon, belki gece nüfusu 15-16 milyon olan büyük bir metropole hizmet sunmak aslında kutsal bir görev hepimiz için. Bunu böyle görüyoruz böyle algılıyoruz. Ama aynı zamanda bu mücessem duruşun, oluşun getirdiği problemleri de göz ardı etmememiz gerekiyor. Dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığımız, Genel Müdürlüklerimizle birlikte bugün İstanbul’a misafir olarak bizlere bu konularda ufuk açıcı istişarelerde bulunacağına inanıyoruz. Bizler de yapabildiğimiz hizmetleri sunarak yapmakta olduğumuz, yapacaklarımızın da ortaya konulması açısından böyle bir toplantının inşallah hayırlar getireceğine inanıyoruz.” sözlerine yer verdi.

Yaygın din eğitimi faaliyetleriyle ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Erbaş, yaz Kur’an kursları, hafızlık kursları, 4-6 yaş Kur’an kursları ve ihtiyaç odaklı Kur’an kurslarında yürütülen hizmetlerin arttırılmasını istedi.

İlçe müftülerinin yaptıkları çalışmalarla ilgili sunumlar gerçekleştireceği çalıştaya, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Dini Yayınlar Genel Müdür Doç. Dr. Fatih Kurt, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz ve İstanbul’da görev yapan ilçe müftüleri katılıyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret