Diyarbakir’da Bismil De Mevlidi Nebi, Cami Ve Din Görevlileri...

Diyarbakir'da Bismil De Mevlidi Nebi, Cami Ve Din Görevlileri Haftası Coşkusu Yaşandı

bismil de mevlidi nebi, cami ve din görevlileri haftası coşkusu yaşandı

07 Ekim 2022 - 12:15

Bismil de Mevlidi Nebi, Cami ve Din Görevlileri Haftası Coşkusu yaşandı

Mevlidi Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle İlçe Müftülüğü Konferans Salonunda Program yapıldı.

Bismil İlçe Müftülüğü tarafında Mevlidi Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” konulu bir program düzenlendi. Programa Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Enver Hakan Zengince, Diyarbakır İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, Kurum Amirleri, Siyasi Parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri, Din Görevlileri ve vatandaşlarımız katıldılar.

Bismil İlçe Müftülüğü Konferans Salonunda yapılan program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle ile başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından haftanın manasına uygun olarak hazırlanan Sinevizyonun izlenmesinden sonra bir açılış konuşması yapan İlçe Müftüsü Dr. Enver Polatoğlu, Peygamberimizin tebliğ ve irşat faaliyetlerinde yaşadığı sıkıntılardan ve bu konudaki kararlı anlayışından örnekler vererek günümüzde nasıl bir irşat yöntemi izlenmesi gerektiğini anlattı.

İlçe Kaymakamı Enver Hakan Zengince yaptığı konuşmada Camilerin müslümanların hayatında sahip olduğu öneme değindi ve Din görevlilerinin haftasını tebrik etti.

İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu ise “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” konulu konferans verdi. Müftü İmamoğlu Peygamberimizin örnekliğinde bir müslümanda olması gereken temel vasıflara dikkat çekti.

Program öğrencilerin okuduğu ilahiler ve hediye takdimleriyle sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri