Diyarbakir’da Ilahiyat Akademi öğrencileri Kış Kampında...

Diyarbakir'da Ilahiyat Akademi öğrencileri Kış Kampında Buluştu

ilahiyat akademi öğrencileri kış kampında buluştu

26 Ocak 2022 - 14:17

İlahiyat Akademi Öğrencileri Kış Kampında Buluştu

 

Diyarbakır İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Diyarbakır Şubesi Doğu ve Güneydoğu’da öğrenim gören İlahiyat Fakültesi Öğrencilerine yönelik “İlahiyat Akademi Kış Kampı” düzenledi.

 

Bir hafta boyunca yapılacak kış kampına 200 kadar öğrenci katılım sağladı. Diyarbakır da çeşitli Kur’an Kurslarında ve İlahiyat Akademi yurtlarında misafir ediliyor. Kampın ilk gününde öğrencilerle bir araya gelen Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır İl Müftülüğü Konferans Salonunda öğrencilere hitap etti. Program Kur’an-ı Kerim Tilaveti başladı. İlahi ve kasidelerle devam etti.

 

Müftü Karabayır “Kıymetli kardeşlerim hepiniz hoşgeldiniz. Kış kampı sizler için çok büyük bir avantajdır. Kendinizi elbette öğrenim gördüğünüz yıllarda geliştiriyorsunuz buna eminim. Bu kamp sizler için hem etüt hemde farklı bir ortamda farklı arkadaşlarla tanışma ve iletişim kurma açısından oldukça önemlidir. Okulunu bitirince elbette meslek sahibi olmak hakkınızdır. Çalışacaksınız ve hayatınızı idame ettireceksiniz. Topluma ve insanlığa faydalı olacaksınız. Lakin sizden temennimiz yapacağınız tüm işlerde Allah’ın rızasını gözetmenizdir. Rıza-ı İlahi olursa samimiyet olur. Tevekkül olur. Özgüven olur. Sizler geleceğimizin parlak yıldızlarısınız. Sizden çok umudumuz var. Ailelerinizin sizden beklentisi yüksek İslam’a ve Müslümanlara hayırlı bireyler olacaksınız. Allah cc sizleri hep hayırlı insanlarla karşılaştırsın.” Dedi.

 

Yapılan programa İl Müftüsü Karabayır’ın yanı sıra İl Müftü Yardımcısı Mahmut Yıldızbaş, Din Görevlileri ve vatandaşlar katılım sağladı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...