Diyarbakır’da Vekaletle Kurban Organizasyon Toplantısı Yapıldı

Diyarbakır’da Vekaletle Kurban Organizasyon Toplantısı Yapıldı

diyarbakır’da vekaletle kurban organizasyon toplantısı yapıldı

02 Temmuz 2021 - 12:15

Diyarbakır’da Vekaletle Kurban Organizasyon Toplantısı Yapıldı

 

Diyarbakır İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı “Vekaletle Kurban Organizasyonu” toplantısı tertiplendi.

 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Kayapınar İlçe Müftülüğü Konferans Salonunda yapılan toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Yurtdışı Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Dursun Ali Coşkun, Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, İl Müftü Yardımcısı Fatime Kartı, İl Müftü Yardımcısı İlhan Günay, İl Müftü Yardımcısı Mahmut Yıldızbaş, İlçe Müftüleri, Müftülük Personelleri, Din Görevlileri ve vatandaşlar katılım sağladı.

 

Toplantı Din Hizmetleri Uzmanı Ömer Yakut’un Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlarken, “Vekaletle Kurban Organizasyonu” hakkında katılımcılara bilgi verildi. İl Müftüsü Karabayır yaptığı konuşma da “Türkiye Diyanet Vakfımızın Türkiye ve Dünya da güven duyulan bir vakıf olmasıyla beraber ihtiyaç sahibi insanlara umut olma da etkin rol üstlenen misyonuyla tanınmaktadır. Vekaletle Kurban Organizasyonu da yapılan önemli faaliyetlerden birini teşkil etmektedir. TDV Gönüllülerimizin özverili çalışmalarıyla yapılan yardım faaliyetleri bir gönül seferberliğidir. Bu seferberlik ile mazlum ve mağdur olan insanlara umut olma yolunda ciddi adımlar atılmaktadır. Organizasyonun her yıl olduğu gibi bu yıl da sınırlarımız içinde ve sınırlarımızın ötesinde ihtiyaç sahibi tüm insanlara faydalı olacağına inancımız tamdır. Emeği geçen herkesten Allah cc razı olsun” dedi.

 

Yurtdışı Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Coşkun konuşmasında “Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu ile Türkiye de yapılan dağıtımın yanı sıra ve Dünya da 74 ülke ve 308 bölgede yapılan bağışlarla ihtiyaç sahibi insanlara Gönüllülerimiz tarafından kurbanlar ulaştırılıyor. Rakamlarla ifade etmek gerekirse 2020 yılında 557.300 hisse, 4 buçuk milyon insana kurban eti ulaşıyor. Bunlar çok ciddi rakamlar. Hamdolsun her yıl bir önceki yıla göre rakamlarda artış oluyor. İnşallah Her yıl bu rakamlar yükselerek daha çok insana kurban eti ulaşacak, vakfımızın organizasyonu ile daha çok insana umut kaynağı olacaktır. Allah cc öncelikle bağış yapan vatandaşlarımızdan razı olsun. Çünkü onları yapmış olduğu yardımlar ile biz kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Organizasyonun kesiminde, dağıtımında kısacası her biriminde görev yapan gönüllü arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Rabbim muvaffak eylesin” dedi.

 

Toplantı da katılımcılarla karşılıklı müzakereler yapıldı. Söz alarak görüş ve önerilerini dile getiren katılımcıların ardından toplantı sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret