Duzce’de Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları...

Duzce'de Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları Başladı.

camiler ve din görevlileri haftası yarışmaları başladı.

25 Nisan 2019 - 12:27

Diyanet işleri Başkanlığı tarafından ‘’2019 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası’’ münasebetiyle din görevlileri arasında “Hafızlık, Kur’an-ı Kerim'i ve Ezanı Güzel Okuma, Etkili Hutbe Sunumu” dallarında düzenlenecek olan yarışmaların il geneli ön elemeleri başladı.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde personelimizin yeteneklerini geliştirmek, planlı çalışma alışkanlığı kazanmalarını, kişisel gelişimlerinin ve kendilerini yetiştirmelerinin devamlılığını ve mesleklerini cesaretle yapacak şekilde kendilerine güven duymalarını sağlamak amacıyla Diyanet işleri Başkanlığı tarafından “Hafızlık, Kur’an-ı Kerim'i ve Ezanı Güzel Okuma, Etkili Hutbe Sunumu” yarışmaları düzenlenmektedir.

Bu bağlamda, İl, ilçe ve bölge merkezli yapılacak olan yarışmaların, ezanı güzel okuma ve etkili hutbe sunumu dalında il merkezi ön elemesi yapıldı. İl Müftü Vekili Ünal Baş’ın başkanlığında, Müftü Yardımcısı Hüseyin Akkaya, Cumayeri İlçe Müftüsü Mehmet Karakoyun, Kültürk Mahalle Camii İmam-Hatibi Bekir Gülbahar ve Burhaniye Camii Müezzin-Kayyımı Murat Gülaçtı’nın oluşturduğu komisyonun değerlendirmesi sonucunda; ezanı güzel okuma dalında Kemerkasım Köyü Kemer Mahalle Camii İmam Hatibi Mücahit Polat, etkili hutbe sunumu dalında Mamure Köyü Camii İmam Hatibi Yunus Fırat birinci seçildi.

Yarışma sonucunda birinci gelen din görevlileri, 29 Mayıs 2019 tarihinde yapılacak olan il ve ilçe birincilerin katılacağı ‘’Ezanı Güzel Okuma ve Etkili Hutbe Sunumu’’ yarışmasına katılmaya hak kazandı.

Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri