Duzce’de Il Müftümüz Hüseyin Can’ın Ramazan Ayı Mesajı

Duzce'de Il Müftümüz Hüseyin Can'ın Ramazan Ayı Mesajı

il müftümüz hüseyin can'ın ramazan ayı mesajı

04 Mayıs 2019 - 09:08

Muhterem Kardeşlerim;

İçinde rahmet, mağfiret ve bereket duygularını barındıran, yardımlaşma, kaynaşma, dayanışma, paylaşma gibi insani erdemlerin zirveye çıktığı kardeşlik, birlik ve beraberliğin pekiştiği, faziletlerle dolu olan bir Ramazan ayına daha ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız.

05 Mayıs 2019 Pazar gününü Pazartesi’ne bağlayan akşam ilk teravih namazını kılıp, aynı gecede ilk sahurla beraber oruca niyetlenip Ramazan yolculuğuna başlamış olacağız.

Ramazan ayı evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş ayıdır. Ramazan ayı cennet kapılarının ardına kadar açıldığı, cehennem kapılarının kapandığı ve şeytanların zincire vurulduğu bir aydır. Ramazan ayı Kadir gecesini içinde saklayan bir aydır. Ramazan ayı ümmetin ayıdır. On bir ayın sultanıdır.

Ramazan ayı, bir yıl boyunca hasretle yolunu beklediğimiz rahmet ayıdır. İmanın, ibadetin, güzel ahlâkın, ümmet bilincinin ve İslam kardeşliğinin pekiştiği müstesna bir zamandır. Müminin bir yandan Rabbiyle olan bağını, diğer yandan kardeşleriyle olan ilişkilerini gözden geçirdiği bir nefis muhasebesi dönemidir.

Ramazan müminleri günahlardan arındıran tövbe ayıdır. Ramazan ayı müminlerin günah ve hatalarından temizlenmek için önemli bir fırsattır

Ramazan, ömrümüzün en değerli hasat mevsimi, hepimiz için maddî ve manevi açıdan yenilenme fırsatıdır. Müslümanlar için bir umut, heyecan ve uyanıştır.

İnfakla yoksulların, düşkünlerin, muhtaçların, kimsesizlerin hatırlandığı ve korunduğu bir yürek seferberliğidir.

Ramazan, sabırlı ve kanaatkâr halimizle bizi takvaya eriştiren oruç ibadetinin farz kılındığı aydır. Hidayet rehberimiz Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı aydır.

Ramazanın bereketinden istifade edelim. Kur’an ayında yuvalarımızı ve gönüllerimizi Kur’an’la buluşturalım. Mukabele geleneğimize sahip çıkarak Peygamberimizin sünnetini ihya edelim. Camilerimizdeki vaazlara ve coşkulu teravih namazlarına kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, çocuğuyla bütün ailemizin katılmasını sağlayalım. Zekât ve sadakalarımızla ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürelim. Bu mübarek ayı hakkıyla idrak edenlerden olalım.

Bu duygu ve düşüncelerle bu yılki Ramazan ayı boyunca yapacak olduğumuz tüm ibadetlerin Rabbimiz tarafından kabul edilmesini, bu ayın başta Düzce’li hemşehrilerimiz olmak üzere, Ülkemize ve İslam Âlemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

Hüseyin Can

İl Müftüsü