Duzce’de Kaynaşlı Hafızlık Yatılı Kur’an Kursunda...

Duzce'de Kaynaşlı Hafızlık Yatılı Kur'an Kursunda Hafızlığını Tamamlayan 31 öğrenci Için Icazet Töreni Düzenlendi

kaynaşlı hafızlık yatılı kur'an kursunda hafızlığını tamamlayan 31 öğrenci için icazet töreni düzenlendi

29 Haziran 2022 - 12:25

Kaynaşlı İlçe Müftülüğü'ne bağlı Hafızlık Yatılı Kur'an Kursunda öğrenim gören ve hafızlığını tamamlayan 31 öğrenci için Mustafa Emine Durna Camii'nde hafızlık icazet töreni düzenlendi.

Düzenlenen törenine Tekirdağ Valisi Sayın Aziz Yıldırım, Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, Kaynaşlı Kaymakamı Mustafa İkbal Eşki, Düzce İl Müftüsü Rüstem Can, Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, Belediye Başkan Birol Şahin, Başkanlık müftüleri Turgut Acari ve Alaaddin Gürpınar protokol üyeleri, müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kocatepe Cami Müezzin Kayyımı İbrahim Çakıllı’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İlçe Müftüsü Mülayim Bayındır, Belediye Başkanı Birol Şahin ve İl Müftüsü Rüstem Can konuşma yaptılar.

Hafızlık merasimine katılan Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim Yılmaz ise yaptığı konuşmada, hafızlık eğitiminin sevgili Peygamberimiz (as) ile başlayıp günümüze kadar kesintiye uğramadan devam ettiğini söyledi.

- “Hafızın Lafz-ı Hamil, Manayı Amil, Hikmeti Kâmil’dir.”

Diyanet İşleri Başkanlığının Hafızlık eğitimine verdiği önemin göstergesi olarak 13 Şubat 2020 yılında Hafızlık Eğitimi Daire Başkanlığını kurduğunu söyleyen Daire Başkanı Yılmaz, hafızlığını tamamlayan hafızlara seslenerek “Hafız” kelimesinin sadece kuranı ezberleyen değil, çok daha geniş bir anlamının olduğunu, Hafızın Lafz-ı Hamil, Manayı Amil, Hikmeti Kâmil olduğunu söyledi.

Hafızların Kur’an’ın lafzını ezberledikleri gibi mutlaka manasını da öğrenmeleri gerektiğini, dolayısıyla Arapça eğitimini almaları gerektiğine işaret etti. Bu manada Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulanan Kur’an-ı Anlama Temel Öğretim Programı ve İslami İlimler Temel Öğretim Programlarının çok önemli olduğunu söyledi.

Ayrıca hafız olmak kadar hafızlığın devam ettirilmesi hayatın tamamında zinde tutulmasının önemine değinen Yılmaz, değişen ve gelişen dünyada çağın gereklerini göz önünde bulundurarak günümüzü ve yarınları iyi okumak gerektiğini hafızların çok daha idealist düşüncelere sahip olmaları gerektiğini belirterek İslami ilimlerle beraber fenni ilimlerin de tahsilinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Yılmaz, hafızları, anne babalarını, hocalarını ve bu müesseseleri maddi manevi yardımları ile destekleyenlere teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmaların ardından İcazet Töreni, 31 hafız öğrenciye protokol tarafından hafızlık belgelerinin verilmesi ve hediye takdimiyle son buldu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”