Duzce’de Miraç Kandili Dualarla Idrak Edildi.

Duzce'de Miraç Kandili Dualarla Idrak Edildi.

miraç kandili dualarla idrak edildi.

03 Nisan 2019 - 12:26

Düzce İlimizde camileri dolduran vatandaşlar namaz kılıp, dua ederek Miraç Kandilini idrak etti.
Miraç Kandili dolayısıyla başta Cedidiye, Büyük Camii gibi merkez camiler olmak üzere İl genelindeki birçok camide özel programlar düzenlendi. Kadın-erkek, genç-yaşlı çok sayıda kişi gecenin feyzine nail olabilmek için namaz kılıp, okunan dualara eşlik etti.

Miraç Kandili, Düzce’nin bütün camilerinde huşu içinde kutladı. O coşkunun yaşandığı yerlerden biri de Cedidiye Camii oldu. İl Müftülüğümüz, Cedidiye Caminde Miraç Kandili dolayısıyla bir program düzenledi. Akşam namazından sonra başlayan programa ilgi büyük oldu. Caminin içini kısa sürede dolduran vatandaşlar, Mevlit ve Kur’an-ı Kerim dinledi. İl Müftümüz Hüseyin Can gecenin önemi ile ilgili vaaz verdi. Müftü Can, "Miraç, Peygamberimizin bir gece Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da semaya yükseldiği mübarek bir gecedir. Pek çok ilahi hikmet, sır ve bereketi içinde barındıran İsra ve Miraç, Yüce Allah’ın sonsuz kudretinin eserlerini temaşa etmesi için Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed Mustafa’ya (s.a.v) yaptırılan hikmet yüklü bir yolculuğu, yükselişi ve huzura kabul edilişi ifade etmektedir.” dedi.

Program sonunda İl Müftümüz Hüseyin Can tarafında yapılan duygu yüklü dua ile eller semaya açıldı. Gözyaşları içinde af ve mağfiret dileyen Müslümanlar hep bir ağızdan niyazda bulunurken yapılan dualara ‘âmin’ diyerek eşlik ettiler.

Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret