Duzce’de Mukabele Sünnetine Yoğun Ilgi

Duzce'de Mukabele Sünnetine Yoğun Ilgi

mukabele sünnetine yoğun ilgi

16 Mayıs 2019 - 12:27

Ramazan ayına girilmesiyle beraber, Kur’an-ı Kerim’i karşılıklı olarak okumak anlamına gelen mukabele sünneti, Düzce’mizin bütün cami ve Kur’an kurslarında yapılmaya devam ediyor.

Rahmet, bereket ve mağfiret iklimi olan Ramazan ayının gelmesiyle her yerde olduğu gibi Düzce’de de camiler ve Kur'an kursları mukabele halkalarıyla doldu. Hz. Muhammed'in (sas) her Ramazan ayında Cebrail (as) ile mukabele adı verilen, Kur'an-ı Kerim'i karşılıklı okuma sünneti Düzce'de vatandaşlar tarafından rağbet görüyor.

Mukabele sünneti ve mukabele ile ilgili İl Müftümüz Hüseyin Can bir değerlendirmede bulundu. Müftü Hüseyin Can, ‘’Ramazan ayının gelmesiyle camilerde, Kur’an kurslarında ve evlerde mukabeleler başlar. Müslümanlar, Kur’an-ı Kerim’i okuyup takip ederek Peygamber Efendimizin sünnetini ihya eder. Kur'an-ı Kerim Ramazan ayında inmiştir. Peygamber Efendimiz (sas) Cebrail (as) vasıtasıyla ilk mukabelesini yapmıştır. Mukabele Peygamber Efendimizin sünnetidir ve bu zamana kadar da yapılmaktadır. Biz de bu sünneti devam ettiriyoruz’’ dedi. Her yaş grubundan mukabeleye katılımın olduğunu da dile getiren Müftü Hüseyin Can, ’’Ramazan ayı ile başlayan mukabele sünnetini ihya etmek isteyen vatandaşlar, 7’den 70’e bu ayın feyz ve bereketinden en güzel şekilde istifade etmek istiyorlar. Biz de elimizden geldiği kadar onlara hizmet etmeye çalışıyoruz. Yüce Allah c.c. bu mübarek ayda yedi kat semanın kapılarını açmış, cehennem kapılarını kapatmış ve şeytanı zincire vurmuştur. Ramazan ayını iyi değerlendirelim. Vatandaşlarımızı mukabele halkasına katılmaya, o güzel duyguyu almaya ve mukabele ile ferahlamaya davet ediyorum. Rabbim Ramazan ayında günahlarımızı af eylesin. Kıldığımız namazları, tuttuğumuz oruçları ve okuduğumuz hatimleri kabul eylesin.’’ dedi.

Karabük'te Gençlik Hizmetleri Eğitim Seminerleri Düzenlendi
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...