Duzce’de "biz Bir Aileyiz. Ailece Cuma Gecesi Camideyiz."

Duzce'de "biz Bir Aileyiz. Ailece Cuma Gecesi Camideyiz."

"biz bir aileyiz. ailece cuma gecesi camideyiz."

19 Nisan 2019 - 12:26

Müftülüğümüz tarafından başlatılan “Biz Bir Aileyiz. Ailece Cuma Gecesi Camideyiz” projesi tüm hızıyla devam ediyor.

Amacı; Aile hakkında toplumun dinȋ açıdan doğru bilgilendirilmesini sağlamak, aile yapısının korunmasına katkıda bulunmak, halkımızın özellikle aile ve aile bireyleri ile ilgili dinî içerikli sorunlarının çözümüne katkı sağlamak, aile bireylerine sosyal, ekonomik ve kültürel değişimler sonucu karşı karşıya kaldığı riskler ve yeni sorun alanları karşısında güçlendirmek için manevi destek hizmeti sunmak gayesi ile kurulmuş Aile ve Dini Rehberlik Bürolarının tanıtımını yapmak, aile yapısını güçlendirmek, yaygınlaşan boşanma ve aile içi şiddete karşı halkı bilinçlendirmek, Müftülük bünyesinde aileye yönelik faaliyet yürüten Aileve Dini RehberlikBürosu’nun tanıtımını yapmak, soru- cevap yöntemi ile köy ve mahallelerimizin sorun haritasını oluşturmak olan proje bu hafta Gölormanı, Aynalı, Günoloması, İhsaniye, Şaziye, Kaymakçı, Ozanlar Köyü Camilerinde gerçekleşti.

İl Müftümüz Hüseyin Can’ın başkanlığında her hafta Perşembe akşam ve yatsı namazı arasında 7 ekiple icra edilen projeye vatandaşların yoğun ilgisi devam ediyor.

Proje kapsamında bu hafta Gölormanı Köyünde vatandaşlar ile buluşan İl Müftümüz Hüseyin Can, ‘’Ailede Adalet’’ hakkında vaaz verdi. İnsanlar arasında gerçek adaleti ancak Allah'ın varlığını ve birliğini tasdik edenlerin sağlayabileceğini diye ifade eden Müftü Can, ‘’Çünkü Allah'ın varlığını ve birliğini kabul eden müminler, Allah’ın adil sıfatının yeryüzünde tecellisini yansıtmakla görevli olduklarına inanan kimselerdir. Allah'ın varlığına ve birliğine inananlar, kendisine, ailesine, çoluk çocuğuna, cemiyetine, milletine ve bütün insanlığa karşı adil olmak mecburiyetindedirler. Gerçek adil olan Allah'a İnananlar, asla adaletsiz davranamazlar. Adaletsizlik, aileyi sarsacak ve hatta ailenin devamını imkânsız hâle getirecektir. Kendisi hasta olduğunda ilgi ve ihtimam beklerken eşi hasta olduğunda ilgisiz ve umarsız davranmak; ev işlerinde, çocukların terbiyesinde yeterince sorumluluk yüklenmemek, harcamalarda sadece kendisini dikkate almak ve bencilce hareket etmek, kendi ebeveyni söz konusu olduğunda gösterdiği dikkati eşinin ebeveyni için göstermemek ailede huzuru bozan adaletsiz tutumlardan birkaçıdır. Adaletsizliğin sebebi bazen sağlıklı olmayan kadın-erkek anlayışları ve ne acıdır ki bazen yanlış dinî bilgiler dahi olabilmektedir. Oysa sadece sözleri ile değil, sözlerine ilaveten çok güçlü bir biçimde davranışları ile Nebi karşımızdadır. Her hak sahibine hakkının verilmesini söylerken ailesini ihmal etmeyen, onlara zaman ayıran, evdeki sorumlulukları bölüşen yeri geldiğinde terliklerini tamir eden, elbisesini yamayıp, koyununu sağan bir eştir o. Kadının kocası üzerindeki hakkının ne olduğunu soran kişiye ise “Kendi yediğinden yedirip, giydiğinden giydirmendir, onu kötülememen, yalnız bırakmaman ve ona vurmamandır.”(Ebû Dâvûd, Nikâh, 40-41) diyerek hakkaniyetin ölçüsüne işaret eder. Kur’an-ı Kerim’de adalet sıfatından yoksun olan kişi; dilsiz, aciz ve hiçbir işe yaramayan bir köleye benzetilmektedir.(Bkz. Nahl 16/76.)’’ dedi.

Proje kapsamında görevlilerimiz her hafta Perşembe akşam ve yatsı namazı arasında vatandaşlar ile buluşmaya devam edecektir

Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu