Duzce’de "biz Bir Aileyiz. Ailece Cuma Gecesi Camideyiz."

Duzce'de "biz Bir Aileyiz. Ailece Cuma Gecesi Camideyiz."

"biz bir aileyiz. ailece cuma gecesi camideyiz."

26 Nisan 2019 - 12:26

Müftülüğümüz tarafından başlatılan “Biz Bir Aileyiz. Ailece Cuma Gecesi Camideyiz” projesi tüm hızıyla devam ediyor.

Amacı; Aile hakkında toplumun dinȋ açıdan doğru bilgilendirilmesini sağlamak, aile yapısının korunmasına katkıda bulunmak, halkımızın özellikle aile ve aile bireyleri ile ilgili dinî içerikli sorunlarının çözümüne katkı sağlamak, aile bireylerine sosyal, ekonomik ve kültürel değişimler sonucu karşı karşıya kaldığı riskler ve yeni sorun alanları karşısında güçlendirmek için manevi destek hizmeti sunmak gayesi ile kurulmuş Aile ve Dini Rehberlik Bürolarının tanıtımını yapmak, aile yapısını güçlendirmek, yaygınlaşan boşanma ve aile içi şiddete karşı halkı bilinçlendirmek, Müftülük bünyesinde aileye yönelik faaliyet yürüten Aileve Dini RehberlikBürosu’nun tanıtımını yapmak, soru- cevap yöntemi ile köy ve mahallelerimizin sorun haritasını oluşturmak olan proje bu hafta Akbıyıklar, Hacıaliler, Akyazı, Turaplar, Kirazlı, Üçyol, Darıcı Mahalle Camilerinde gerçekleşti.

İl Müftümüz Hüseyin Can’ın başkanlığında her hafta Perşembe akşam ve yatsı namazı arasında 7 ekiple icra edilen projeye vatandaşların yoğun ilgisi devam ediyor.

Proje kapsamında bu hafta Akbıyıklar Köyünde vatandaşlar ile buluşan İl Müftümüz Hüseyin Can, ‘’Aile İçi İlişkilerde İhsan’’ hakkında vaaz verdi. Müftü Can vaazında özetle; ‘’ Ailenin âhenk ve huzuru, ancak aileyi meydana getiren fertler arasındaki karşılıklı saygı ve sevgiye, bunun yanında karşılıklı olarak hak ve vazifelerin bilinmesine ve yerine getirilmesine bağlı­dır. Buna göre ailede erkeğin öncelikli vazifesi yuvasını korumak, maddî ihtiyaçlarını (gıda, yiyecek, mesken ve teda­vi) karşılamak, çocuklarının ev dışındaki himâye, tâlim ve terbiyelerini üstlenmektir. Kadının ailesine karşı en önemli vazifesi ise hayatı ve ailenin sorumluluğunu eşiyle paylaşmak, eşiyle birlikte çocuklarını en iyi şekilde eğitmektir. Yüce Allah, Kur’ân-ı Kerîm’de Rasûlü’ünü (sav) her hususta inananlara örnek olarak sunmaktadır. “Allah’ın Rasûlü’nde sizler için gerçekten de (takip edilmeye değer) güzel bir örnek vardır”.(Ahzâb, 33/21) Hz. Muhammed’in (sav) yaşayışının her yönünü tanımamız, örneklerimizi ondan almamız, bunları hayatımıza uygulamamız gerekmektedir.” dedi.

Proje kapsamında görevlilerimiz her hafta Perşembe akşam ve yatsı namazı arasında vatandaşlar ile buluşmaya devam edecektir

Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.
Çorum'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları Için Başvurular Başladı
Çorum'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları Için...