Ege Bölge Birincileri Kütahya’dan

Ege Bölge Birincileri Kütahya'dan

ege bölge birincileri kütahya'dan

17 Mart 2021 - 18:00

Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelindeki Kur’an kursu öğrencileri arasında düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması'nın "Ege Bölge Finali" gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl Türkiye geneli Kur'an kursları arasında düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın "Ege Bölge Finali" yapıldı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında çevrimiçi gerçekleştirilen yarışmada komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucu kız ve erkek kategorilerinde bölge birincileri Kütahya’dan oldu.

Bölge finalinde birinci olan Kütahya Merkez Emirsultan Kur’an Kursu Öğrencisi Abdurrahim Karazeybek ve Tavşanlı Kavaklı Kız Kur’an Kursu öğrencisi Zeynep Aslanboğa, 30-31 Mart tarihlerinde düzenlenecek Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.

- Kütahya Kur’an kursu hizmetlerinde öncü ve kadim bir şehirdir

Yarışmada dereceye giren öğrencileri tebrik eden Kütahya Müftüsü Hüseyin Demirtaş, “Diyanet İşleri Başkanlığı salgın döneminde Kur’an kurslarında hafızlık eğitimini devam ettirdi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yarışma programlarını sürdürdü. Bu yıl yarışmalar çevrimiçi yapıldı. İzmir bölge merkezinde bulunan komisyon, öğrencilerimizi tecvid, ses ve seda başta olmak üzere birçok açıdan değerlendirdi. İlimizdeki öğrencilerimizin gösterdiği başarı bizleri mutlu etti. Hakikaten Kütahya, büyük şehir kapsamında bir İl olmamasına rağmen Kur’an ve hafızlık eğitimine halk olarak değer veren bir İlimizdir. Kur’an kursu hizmetlerinde öncü ve kadim bir şehirdir. İlimizde 6 adet proje hafızlık Kur’an kursumuzda 550 civarında kız ve erkek öğrencimiz hem akademik eğitimini devam ettirmekte hem de hafızlık yapmaktadır. Kur’an, bitmez tükenmez bir hazine, kazançlı bir ahiret sermayesidir.  İl Müftülüğü olarak Kur’an kurslarımızın sayısını ve kalitesini artırmak için çalışıyoruz. Bugün yarışmaya katılan hafız kardeşlerimizi, hocalarını ve velilerini tebrik ediyorum. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerin Kur’an’ın lafzını güzel okudukları gibi manasını da güzelce temsil etmelerini diliyorum. Türkiye finalinde her iki bölge birincisi öğrencilerimize muvaffakiyetler diliyorum.” diye konuştu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler Istişare Toplantısı
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler...
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...