Elazig’da Başkan Erbaş, Suudi Arabistan Hac Bakanıyla 2020 Hac...

Elazig'da Başkan Erbaş, Suudi Arabistan Hac Bakanıyla 2020 Hac Konusunu Görüştü

başkan erbaş, suudi arabistan hac bakanıyla 2020 hac konusunu görüştü

16 Mayıs 2020 - 12:50

Bu yıl hac ibadetinin yapılıp yapılamayacağında dair Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile Suudi Arabistan Hac Bakanı Muhammed Salih bin Tahir Benten arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Muhammed Salih bin Tahir Benten ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek koronavirüs (Kovid-19) salgını ile ilgili gelişmelerin hac organizasyonuna olabilecek etkilerini değerlendirdi.

- Türkiye olarak her türlü görüş, öneri ve istişareye açığız

Tüm dünyada etkili olan ve camilerde toplu ibadetlere ara verilmesine neden olan koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili gelişmeleri yakinen takip ettiklerini ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Suudi Arabistan Hac Bakanı Muhammed Salih bin Tahir Benten'e, hac organizasyonu konusunda Türkiye olarak her türlü görüş, öneri ve istişareye açık olduklarını belirtti.

- Salgınla kapsamlı mücadele devam ediyor

Koronavirüs (kovid-19) salgınıyla kapsamlı bir mücadele yaptıklarını ifade eden Bakan Benten, yapılan çalışmaları anlattı.

- Hacla ilgili nihai karar için DSÖ verileri önemli

Müslüman ülkelerden salgınla ilgili gelişmelerin netleşmesini beklemelerini istediklerini dile getiren Benten, Suudi Arabistan olarak Dünya Sağlık Örgütünün karar ve tavsiyelerinin kendileri için önemli olduğunu vurgulayarak, hacla ilgili olarak bu konudaki veriler ışığında nihai bir kararın alınacağını belirtti.

Salgının bir an önce son bulması niyazında bulunan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ve Bakan Benten, birbirlerinin Kadir Gecesi’ni ve Ramazan Bayramlarını tebrik ettiler.

Görüşmede, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı ve Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan da hazır bulundu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir Araya Geldi
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir...