Elazig’da Depremde Vefat Edenler Için; Kur’an Ziyafeti, Mevlid-i...

Elazig'da Depremde Vefat Edenler Için; Kur’an Ziyafeti, Mevlid-i şerif Ve Dua Programı Düzenlendi

depremde vefat edenler için; kur’an ziyafeti, mevlid-i şerif ve dua programı düzenlendi

03 Şubat 2020 - 12:51

Depremde hayatını kaybedenler için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Kur’an-ı Kerim Ziyafeti ve Mevlid-i Şerif programı ilimiz İzzetpaşa Camii’nde icra edildi.

Öğle namazını müteakiben düzenlenen programda ülkemizin tanınmış hafızları yer aldı.

Elazığ ve Malatya’da etkili olan depremin ardından bütün imkânlarını seferber ederek depremzedeleri yalnız bırakmayan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, 2 Şubat Pazar günü depremde vefat edenler için Kur’an Ziyafeti, Mevlid-i Şerif ve Dua Programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Başkanlık Vaizi Cemalettin GEZGİÇ, namaz öncesi yaptığı sohbette deprem ve sonrası ile ilgili Müslümanlara yakışan tutum ve davranışları anlattı.

Hep birlikte eda edilen öğle namazının ardından program İzzetpaşa Camii Müezzin Kayyımı Hafız Cabir Karataş’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İstanbul Çinili Camii Müezzin Kayyımı Hafız Dursun ŞAHİN’in okuduğu Tevhit Bahri’nin ardından DİB Cami Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Neşet BODUR depremin manevi boyutlarını konu alan kısa bir sohbet gerçekleştirdi.

Depremin ardından kente gelerek vatandaşların yaralarının sarılması için çalıştıklarını ifade eden Dr. Bodur:

Millet-devlet el ele vererek Elazığ'ın yanında ve beraberiz. Büyük bir deprem oldu, yaraların çok çabuk sarılacağına inanıyorum. Depremde 41 kardeşimiz vefat etti. Onları hayırla anmak, okunan hatmi şeriflerin duasını yapmak üzere toplandık. Biz bu canlar için üzülüyoruz. Kardeşlerimiz uzaklardan dua ediyorlar, yardım gönderiyorlar. Elazığ’ımız kısa zamanda deprem yarasını saracaktır. Bütün ülke el ele vermiştir. Rabbimin bir daha böyle acı hadiseleri Elazığ’ımıza ve ülkemize göstermemesi için dua ediyorum" dedi.

İstanbul Mihrimah Sultan Camii Uz. İmam Hatibi Hafız Mustafa ALTIN’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim’in ardından, İstanbul Yavuz Sultan Selim Camii Müezzin Kayyımı Hafız Aziz Mahmut HARDAL Mevlid-i Şerif’ten Veladet Bahri’ni okudu.

Daha sonra İstanbul Yeni Camii İmam Hatibi Hafız Ferruh MUŞTUER’in Kur’an tilaveti huşu içinde dinlendi.

İstanbul Laleli Camii İmam Hatibi Hafız Emrullah AKBAŞ’ın okuduğu kaside ve münacaatın ardından Elazığ İl Müftüsü Yusuf SARIKAYA tarafından programın son duası yapıldı.

🎬 MEVLİD-İ ŞERİF PROGRAMI: https://www.youtube.com/watch?v=8dmIx21USQ0

✅ Kanalımıza Abone Olmayı Unutmayın!


#ElazığİlMüftülüğü


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...