Elazig’da Il Müftü Vekili Abdürrahim Aytaç 24 Mayıs Pazar...

Elazig'da Il Müftü Vekili Abdürrahim Aytaç 24 Mayıs Pazar Günü Idrak Edilecek Olan Ramazan Bayramı Vesilesi Ile Bir Mesaj Yayımladı.

il müftü vekili abdürrahim aytaç 24 mayıs pazar günü idrak edilecek olan ramazan bayramı vesilesi ile bir mesaj yayımladı.

24 Mayıs 2020 - 12:50

Aytaç mesajında şu ifadelere yer verdi:

Rahmet, mağfiret ve bereket ikliminden sonra yeni bir bayrama ulaşmanın buruk sevincini yaşıyoruz. Bu yıl bütün dünyayı etkisi altına alan hastalıktan dolayı camilerimizden, cemaatten, topluca mukabele okumaktan ve cemaat ile teravih namazlarını kalmaktan uzak bir ramazan geçirdik. Ama buna rağmen ramazanın eğiten ve şifa veren günlerini evimizde, ailemizde hep beraber yaşadık. Ramazan gecelerini ihya ederek nasibimizi almaya çalıştık, imsakın bereketinden ve iftarın sevincinden nasiplendik. Kur'ân'la, oruçla, zekâtla ve fıtır sadakasıyla bedenimizi ve ruhumuzu arındırdık. Ramazan boyunca nefsimizin arzu ve isteklerinden uzaklaşarak irade eğiminden geçtik.

Bayramlar nes'e ve sevinç günleridir. En yakın akrabadan başlayarak en uzak insana kadar herkes bu sevince dâhil edilirse bayramlar bayram olur. Bencilleşen ve dünyevileşen insanlık yalnızlığa mahkûm olmuştur. Bayramlar yalnızlıktan kurtulmanın en güzel vesilesidir, zira sevinçler paylaşıldıkça artar. Huzur ve güvenin temini ancak akan kan ve gözyaşının durması, yok edilen şehirlerin imarı ve öldürülen insanların acılarının paylaşılmasıyla mümkün olacaktır. İslam âleminin yaşadığı bu acı ve yıkımdan biran önce kurtulması için dilimizden duayı eksiltmeden bu manevi iklimi değerlendirelim.

Sadaka vererek, dua ederek bayrama hüzünle, yokluk içinde, acı ve ölümle giren kardeşlerimizin bir nebze olsun sıkıntılarını hafifletmeye çalışalım. Mahzun, boynu bükük, gönlü kırık bir tek kişi kalmaması için fert fert herkes üzerine düşeni yaparsa bayramlar bayram olur.

Kur'ân'la, oruçla, teravihle ve mukabeleyle arınan ruhlarımızı ramazandan sonra tekrar günah kiriyle kirletmemek için elimizden geleni yapmaya çalışım. Ramazan kazanımlarımızı geleceğe taşımak için elimizden geleni yapalım.

Ramazan bayramının öncelikle şehrimize, ülkemize, İslam âlemine ve insanlığa hayırlar getirmesiyle temennisiyle hepinizin bayramını içtenlikle tebrik eder, huzur ve güven içerisinde daha nice bayramlara!

 

 

#ElazığİlMüftülüğü


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...