Elazig’da Konteyner Mescit Ve Kur’an Kursları Hizmete Girdi!

Elazig'da Konteyner Mescit Ve Kur’an Kursları Hizmete Girdi!

konteyner mescit ve kur’an kursları hizmete girdi!

17 Mart 2020 - 12:51

24 Ocak’ta meydana gelen depremin ardından depremzedelerin yaralarının sarılması ve ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Bu çerçevede şehrin çeşitli bölgelerinde oluşturulan konteyner kentlerde vatandaşların ibadet ihtiyaçlarını karşılamak üzere mescit, Kur’an Kursu ve abdest alma yerleri de hizmete girmeye başladı.

Konu ile ilgili bilgiler veren Elazığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya şu ifadelere yer verdi;

“Yaşanan depremden sonra Diyanet İşleri Başkanlığımız, Türkiye Diyanet Vakfımız ve İl Müftülüğü olarak önemli hizmetlere imza attık. Başta manevi destek hizmetleri olmak üzere, depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak adına farklı alanlarda sorumluluk üstlendik.

Son olarak AFAD tarafından kurulan konteyner kentlere yerleştirilen vatandaşlarımızın abdestlerini alıp namazlarını kılabilecekleri mescitlerin yanısıra ayrıca çocuklarımız için 4-6 Yaş Kur’an Kursları açtık.

Tüm bu hizmetlerin yürütülmesinde emeği geçen kurum ve kuruluşlarımız ile birlikte gece-gündüz demeden çalışan personelimize çok teşekkür ediyorum.”

Elazığ Müftülüğü Haber Servisi 14 Mart 2020

Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Erzincan'da Nisan 2024 Mutat Personel Toplantısı Ile Birlikte “tecrübe Paylaşım Toplantısı” Gerçekleştirildi
Erzincan'da Nisan 2024 Mutat Personel Toplantısı Ile Birlikte...