Elazig’da Mevlid-i Nebi “gençlik Bilgi Yarışması” Ve...

Elazig'da Mevlid-i Nebi “gençlik Bilgi Yarışması” Ve “yazıyorum/çiziyorum” Yarışmalarının ödülleri Sahiplerini Buldu!

mevlid-i nebi “gençlik bilgi yarışması” ve “yazıyorum/çiziyorum” yarışmalarının ödülleri sahiplerini buldu!

17 Aralık 2020 - 12:50

İki dalda yapılan yarışma sonuncunda dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldılar.

Üniversite öğrencileri arasında Hz. Peygamber sevgisini ve örnekliğini canlı tutmak ve Diyanet İşleri Başkanlığımız’ın gençlere yönelik hizmetlerine ivme kazandırmak amacıyla 07 Mart 2020 tarihinde ülke genelinde ve KKTC'de yapılan "Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması" sonucunda dereceye girenlere ödülleri verildi.

5 Haziran 2020 tarihinde yapılan değerlendirmeler sonunda kız ve erkek olmak üzere 1’nciler umre ödülü kazanırken, 2’ncilik ile 10’unculuk arasında dereceye girenlerin ödülleri takdim edildi.

İlk ve ortaokullar arasında düzenlenen “Yazıyorum/Çiziyorum” yarışmasına katılan ve dereceye giren öğrencilerde törende hazır bulundu.

Dereceye giren öğrenciler ödüllerini İl Müftüsü Selami Aydın’ın elinden aldılar.

Ödüllerin tek tek verilmesinin ardından Sevgi Evleri Sitesi Müdürü Şahabettin Cem İl Müftüsü Selami Aydın’a çocuklara gösterdiği ilgi ve alaka nedeniyle teşekkür etti ve çocukların el emekleri yaptığı hediyeyi takdim etti.

MÜFTÜ AYDIN/ “ÖĞRENCİLERİMİZİ TAKDİR VE TEBRİK EDİYORUM!”

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek İl Müftülüğün’de düzenlenen ödül takdim töreninde öğrenciler ve ailelerini tebrik eden Müftü Aydın şu ifadelere yer verdi:

“Başkanlığımız tarafından Mevlid-i Nebi münasebetiyle her yıl düzenlenen bilgi yarışmasına katılan sevgili öğrencilerimizi öncelikle takdir sonra tebrik ediyorum.

Müftülük olarak bu ödül törenini daha kapsamlı bir şekilde yapmak isterdik ama malum olduğu üzere salgın hastalıkla mücadele ediyoruz. Onun için sade bir törenle öğrencilerimize ödüllerini takdim etmek zorunda kaldık.

Evlatlarını Peygamber sevgisi ile yetiştiren anne-babaları tebrik ediyorum. Toplumun temel taşı olan ailede çocuklarımızın İslam ahlakı ve Peygamber aşkı ile yetiştirilmesi milletimizin geleceği açısından olduğu gibi bugün muhtaç olduğumuz huzur ve güven için çok büyük önem arz etmektedir. Dolayısıyla bu hassasiyetle hareket eden ebeveynlere ve yarışmada emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Başarılarının daim olmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

Bu arada ilk ve ortaokullar arasında düzenlediğimiz “Yazıyorum/Çiziyorum” yarışmasında duygularını en güzel şekilde ifade eden yavrularımızı da kutluyor bundan sonraki hayatlarında da muvaffakiyetler diliyorum.”

Müftü Aydın umre ödülü ile ilgili yaptığı bilgilendirmede ise;

“Yarışmada her ilden birincilik elde eden 1 (bir) kız ve 1 (bir) erkek öğrenci Diyanet İşleri Başkanlığı’mızca umre ile ödüllendirilecektir. "Umre" ödülü hakkında izlenecek yol, Pandemi (Covid-19) sürecindeki belirsizlik bittikten sonra, Suudi Arabistan'ın umre seyahatleri ile ilgili aldığı kararlar doğrultusunda Başkanlığımızca planlanarak bilahare ilgililere bildirilecektir” dedi.

GENÇLİK BİLGİ YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLER:

KIZLAR:

1. Sevcan Şengez

2. Zeynep Demir

3. Şeyma Karaman

4. Aynur Demir

5. Sibel Bağcı

6. Yaprak Kaymak

7. Semanur Ünlü

8. Nur Hilal Demir

9. Fatma Ceren

10. Asiye Kılıç

ERKEKLER:

1. Enes Gençkaya

2. Aydın Ardıç

3. Yunus Orak

4. Hamza Tohum

5. Yasin Çetinkaya

6. Mehmet Dilmen

7. Mikail İspir

8. İbrahim Başkıran

9. Musa Beyaz

10. Muammer Oğuz

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ:

https://www.facebook.com/elazigilmuftulugu/

https://www.youtube.com/channel/UCHOGUfzoYc7VsTxXDR3HmtA

https://twitter.com/ElazigMuftulugu

https://www.instagram.com/elazigilmuftulugu/?hl=tr

#ElazığİlMüftülüğü


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler Istişare Toplantısı
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler...
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...