Elazig’da "berat Gecesi; Af, Arınma Ve Kurtuluş...

Elazig'da "berat Gecesi; Af, Arınma Ve Kurtuluş Gecesidir!"

"berat gecesi; af, arınma ve kurtuluş gecesidir!"

09 Nisan 2020 - 12:50

Elazığ İl Müftü Vekili Abdurrahim Aytaç bu gece idrak edilecek olan Berat Kandili ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Müftü Aytaç, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Cenab-ı Hakk’ın lütuf ve inayetiyle 7 Nisan Salı’yı Çarşamba’ya bağlayan bu gece bir Berat Kandili’ni daha buruk bir şekilde idrak etmekteyiz. Kaynaklarımızda Allah’ın affı ve bağışlaması, günah, borç ve cezadan kurtulmak olarak isimlendirilen Berat gecesi, af, arınma ve kurtuluş gecesidir.

Hz. Peygamber (sav) bu gecede Allah’a çokça ibadet edilmesini, gündüzünde ise oruç tutulmasını tavsiye etmiş ve bu gece güneş batınca Allah Teâlâ’nın dünyaya rahmetiyle tecellî ederek fecre kadar; “Bağışlanmak dileyen yok mu, onu bağışlayayım! Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim! Belâya dûçar olan yok mu, ona afiyet vereyim!..” buyurduğunu bizlere müjdelemiştir.

Berat’ın yegâne sahibi Allah’tır. Bununla birlikte her insanın beratı kendi elindedir. Zira bu dünyada ektiklerimizi öte dünyada biçeceğiz. Kalbimizi iman nuruyla aydınlattığımızda, ömrümüzü ibadet ve taatle geçirdiğimizde gönül huzurunu ve gerçek mutluluğu yakalarız. Nefsimizi terbiye edip ahlakımızı güzelleştirdiğimizde Rabbimiz’in rızasına erişiriz.

Unutmayalım ki bizler hata ve günahlarımızdan nasuh bir tövbe ile uzaklaşırsak Allah’ın mağfireti bizleri kuşatır. Kalbimizden kin, nefret, haset, öfke ve düşmanlık duygularını atıp af yolunu tutarsak Yüce Rabbimiz bizleri affına mazhar kılar.

Mazlum ve mağdurların, zorda ve darda kalmışların, aç ve susuzların, yer ve yurtlarından edilmiş biçarelerin imdadına yetişebilirsek Allah da bizlere yardım eder. Kısacası hayat rehberimiz Kur’an-ı Kerim’i, onu yaşanmış bir hayata dönüştüren Resul-i Ekrem’in (sas) sünnetini doğru anlayıp doğru yaşayabilirsek Allah hiçbir zaman bizleri istikametten ayırmaz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta aziz şehrimizin, milletimizin ve tüm İslâm âleminin mübarek Berat Kandillerini tebrik ediyorum. Bütün dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs’ten en kısa zamanda ülkemiz, İslam âlemi ve bütün insanlığın ibret ve ders alarak kurtulmasına ve dünyanın herkes için dâru’s-selam olmasına vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim.”

                                                                                                                                  Abdurrahim Aytaç / İl Müftü V.

#ElazığİlMüftülüğü


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...