2018 Yılı Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Nedeniyle...

2018 Yılı Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Nedeniyle Müftülüğümüz Tarafından, "camiler Ve Din Hizmetine Adanmış ömürler" Isimli Konferans Düzenlendi. Konferansı Van Il Müftüsü Nimetullah Arvas Verdi.

2018 yılı camiler ve din görevlileri haftası nedeniyle müftülüğümüz tarafından, “camiler ve din hizmetine adanmış ömürler” isimli konferans düzenlendi. konferansı van il müftüsü nimetullah arvas verdi.

12 Ekim 2018 - 13:33

04.10.2018 2018 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Müftülüğümüz tarafından, “Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler” isimli konferans düzenlendi. Konferansı Van İl Müftüsü Nimetullah ARVAS verdi.

Edibe Can Müftülük Sitesi Konferans Salonunda 03 Ekim 2018 tarihinde tertip edilen konferansa konuşmacı olarak Van İl Müftüsü Nimetullah ARVAS iştirak ederken, programa F.Ü. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet CEBECİ, Harput Eğitim Merkezi Müdürü Serdar Murat GÜRSES, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları ve temsilcileri ile merkez ve köylerde görev yapan Din Görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program İzzetpaşa Camii Müezzin Kayyımı Cabir Karataş’ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayıp Müftülüğümüz Tasavvuf Korosu’nun ilahi ve kasidelerden oluşan konseriyle devam etti.

Elazığ Din Görevlileri ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet KAYA bir selamlama konuşması yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan ‘Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler’ temasının işlendiği sinevizyonların gösteriminin ardından İl Müftüsü Yusuf SARIKAYA haftanın önemini anlatan bir konuşma yaptı.

SARIKAYA/ “Bu kutsal görevde her birimize yüklenmiş sorumluluklar var!”

İl Müftüsü SARIKAYA yaptığı açış konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Din-i Mübin-i İslam adına görev üstlenmiş olan bir camia olarak hayatın içinde yer alan bu güzide topluma bir hafta ayrılması belki manidar değil ama bir farkındalık oluşsun diye ortaya konulmuş bir zaman dilimidir. Leke kabul etmeyecek olan bu görevin bir din görevi olarak değil, bir din gönüllüsü olarak telakki edilmesi gerektiğini özellikle ifade ediyorum. Camiler ve Kur’an Kursları yaparak hizmete sunmuş olan hayır ehlinin hayırlarını Rabbim kabul etsin.

Bu kutsal görevde her birimize yüklenmiş sorumluluklar var. Bizler görevlilerimizin sorunlarını çözmek için her zaman gayret içindeyiz. Biz büyük bir aileyiz, Allah bu kutsal görevde yar ve yardımcımız olsun. Hocalarımızın başarılarının arkasında eşlerinin ve çocuklarının da katkısı olduğunu özellikle zikrediyorum, kendilerine sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.”

Daha sonra kürsüye gelen Van İl Müftüsü Nimetullah ARVAS 'Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler' isimli konferansını verdi.

ARVAS/ "Mescid-i Aksa hürriyetine kavuşacaktır"

Yeryüzünün ilk mescidinin Kabe-i Muazzama olduğunu belirten ARVAS konuşmasına şöyle devam etti.

“Kabe-i Muazzama’dan sonra ikinci olarak Mescid-i Aksa inşa edildi. Tabi şu anda Aksa kan ağlıyor ve esirdir. Ama Hz. Ömer’in emaneti, Selahaddin-i Eyyübi’nin bize yadigarı olan Mescid-i Aksa Allah’ın izniyle yine bir Selahaddin çıkacak ve Kuds-ü Şerif’i gerçek manada hürriyetine kavuşturacaktır.

Kuran-ı Kerim Tevbe Suresi 18. Ayetinde Rabbimiz: “Allah’ın mescitlerini, ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte onların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur.” buyuruyor. Dolayısıyla bizler mescitleri yapan, imar eden ve tamir edenleri tebrik ediyoruz.
İslam medeniyeti; cami hizmetlerini yapan, camilere yardım eden, Kur’an hizmetlerini yürüten insanların omuzları üzerinde bugüne kadar gelmiştir. Bu insanları unutmuyoruz her zaman hayırla yâd ediyoruz. İyiliğe çığır açanlar sevap kötülüğe çığır açanlar ise günah kazanmaya devam ederler. Ancak iyiliğin yani amel-i salihin kabul olması için iki şart gerekiyor. Birincisi yapılan iyiliğin Din-i Mübin-i İslam’ın ölçülerine göre olması lazım. İkincisi ise halis bir niyetle yapılması lazım.

Bu güzel hafta dolasıyla şunu hatırlatmak istiyorum. Bin yıl İslam’a bayraktarlık yapmış bir ecdadın torunları olarak camilerimize mescitlerimize ve Kur’an kurslarımıza sahip çıkıp kenetlenmemiz lazım.”

Van İl Müftüsü Nimatullah ARVAS’ın konuşmasının ardından Elazığ’da cami ve Kur’an Kursu yapan hayırseverlere, emekli olan hocalarımıza ve bu yıl çeşitli yarışmalarda Elazığ’ı temsilen derece alan din görevlilerine plaket verildi.

Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda