Erkek Din Görevlileri Hafızlık Yarışması Türkiye Finali...

Erkek Din Görevlileri Hafızlık Yarışması Türkiye Finali Adıyaman'da Yapıldı

erkek din görevlileri hafızlık yarışması türkiye finali adıyaman'da yapıldı

02 Eylül 2022 - 09:00

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinleri kapsamında her yıl düzenlenen Kur’an yarışmalarının Türkiye finalleri başladı.

Bu kapsamda 18. Erkek Din Görevlileri Hafızlık Yarışması Türkiye Finali Adıyaman Ulu Camii'nde gerçekleştirildi.

Adıyaman İl Müftülüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen yarışmada belli bir takvim çerçevesinde ilçe, il ve bölge birincisi olan 10 din görevlisi katıldı.

Yarışmada komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucunda İstanbul Bölge Birincisi olarak yarışmaya katılan Üsküdar Aziz Mahmut Hüdayi Camii Din Görevlisi Hasan Baydemir Türkiye birincisi oldu.

Samsun bölgesini temsil eden Çorum Merkez Hıdırlık Kur’an Kursu Öğreticisi Ubeydullah Bozduman ikinci ve Mersin Bölgesinden Kahramanmaraş Türkoğlu ilçesi Musalar Camii Din Görevlisi Harun Gözüakça ise üçüncü oldu.Din görevlilerini tebrik eden Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları inceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, "Mushafları inceleme ve Kıraat Kurulu tarafından koordine edilen Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde personelimizin yeteneklerini geliştirmeleri ve planlı çalışma alışkanlığı kazanmaları amacıyla; Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmaları tertip edilmektedir." dedi.

Şahin, "Bugün 18. Türkiye Erkek Din Görevlileri Hafızlık Final yarışmasını Sahabe Safvan Bin Muattal hazretlerinin medfun bulunduğu güzide şehrimiz Adıyaman’da yaptık. Yarışmaya 10 bölgeden 10 din görevlisinin katılım sağladı. Birinciliği Üsküdar Aziz Mahmut Hüdayi Camii Din Görevlisi Hasan Baydemir, İkinciliği Çorum Merkez Hıdırlık Kur’an Kursu Öğreticisi Ubeydullah Bozduman ve üçüncülüğü Kahramanmaraş Türkoğlu İlçesi Musalar Camii Din Görevlisi Harun Gözüakça hocalarımız  kazanmıştır ama kazanan aslında tüm yarışmacılarımız olmuştur." ifadelerini kaydetti.

Final yarışmasına TBMM Milli Savunma Komisyon Başkanı Ahmet Aydın, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, vatandaşlar ve din görevlileri katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Şanlıurfa'da Hacı Adaylarına Yönelik Kabe Maketli Seminer Düzenlendi
Şanlıurfa'da Hacı Adaylarına Yönelik Kabe Maketli Seminer...