Erzincan’da Cami-i Kebir Bahçesinde Din Görevlileri Ve Cemaat Kan...

Erzincan'da Cami-i Kebir Bahçesinde Din Görevlileri Ve Cemaat Kan Bağışında Bulundu

cami-i kebir bahçesinde din görevlileri ve cemaat kan bağışında bulundu

31 Ocak 2021 - 13:00

Cami-i Kebir Bahçesinde Din Görevlileri ve Cemaat Kan Bağışında Bulundu

Toplumsal dayanışmanın her zamankinden daha önemli olduğu günlerde ihtiyaç sahipleri için harcanması gereken kan stoklarındaki düşüşü önlemek ve bir hayatın kurtulmasına vesile olmak gayesiyle, İl Müftüsü Burhan Çakır ve din görevlilerinin teşvikiyle Cuma namazını müteakip İlimiz Cami-i Kebir bahçesinde Kızılay Kan Merkezi tarafından açılan bağış aracında din görevlileri ve cemaatin katılımıyla kan bağışında bulunuldu.

29 Ocak 2021 tarihinde Cuma günü Cuma namazını müteakip açılan kan bağış aracında çok sayıda din görevlisi ve cami cemaatinden vatandaşlarımız kan bağışında bulundular.

Salgın hastalık döneminden geçtiğimiz şu zorlu süreçte kan bağışında bulunmanın daha da bir önem arzettiğine dikkat çeken müftümüz Burhan Çakır; “"Rabbimiz Teâla bir ayeti kerimesinde 'Kim bir insanı haksız yere öldürürse bütün insanlığı öldürmüş gibidir. Kim de bir insana hayat verirse bütün insanlara hayat vermiş gibidir' buyurmuştur. Bilindiği üzere kan endüstriyel olarak üretilemeyen, tıpta hastaların tedavisinde kendisine çok ihtiyaç duyulan bir maddedir. Bazen bir ünite kan bir canın kurtarılmasına vesile olur. Sağlıkta kan stoklarına her zaman ihtiyaç olmakla beraber, özellikle içinde bulunduğumuz bu salgın/pandemi döneminde bu ihtiyaç daha da artmıştır. Biz de müftülük personeli olarak bu ihtiyacın karşılanmasında bir nebze olsun katkımız olsun düşüncesiyle bu kampanyaya personel olarak katıldık. Vatandaşlarımızı da katılmaya davet ettik, ediyoruz. İnşallah verdiğimiz kanlar nice canlıların kurtuluşuna ve tedavisine vesile olacaktır." dedi.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Burdur'da çocuklar Nasrettin Hoca Ile Camide Buluştu
Burdur'da çocuklar Nasrettin Hoca Ile Camide Buluştu
Muğla Il Müftüsü Yaşar çapçı Fethiye'de Bir Dizi Temaslarda Bulundu.
Muğla Il Müftüsü Yaşar çapçı Fethiye'de Bir Dizi...