Erzincan’da Eğitimci – Yazar Halis Kuralay, “engelliler Ve...

Erzincan'da Eğitimci – Yazar Halis Kuralay, “engelliler Ve Iletişim” Konulu Konferans Verdi

eğitimci – yazar halis kuralay, “engelliler ve iletişim” konulu konferans verdi

19 Mayıs 2023 - 13:00

Eğitimci – Yazar Halis Kuralay, “Engelliler ve İletişim” Konulu Konferans Verdi

İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı, Eğitimci – Yazar Halis Kuralay ilimizde müftülük konferans salonunda “Engelliler ve İletişim” Konulu Konferans Verdi.

Müftülüğümüz Engelli Koordinatörü Fatih Karakaş’ın organizesiyle yapılan konferansa; İl Müftüsü Muharrem Gül, Müftülük personeli, Kur’an kursları öğretici ve öğrencileri, aileleri ve vatandaşlarımızdan bir grup katıldılar.

Uzun bir süredir müftülüğümüz personeli, manevi rehber Yavuz Selim Erdoğan’ın hocalığını yaptığı görme engelli kardeşlerimizden Ali Yenigün adlı kardeşimizin Braille Alfabesi eşliğinde tilavet ettiği Kur’an-ı Kerim, katılımcılardan büyük beğeni aldı. Daha sonra İl Müftüsü Muharrem Gül’ün açış ve hoşgeldiniz konuşması, sinevizyon gösterimi, engelli hanım öğrencilerimizden İşaret Dili ile Kur’an-ı Kerim tilaveti, yine görme engelli Avukat İlhan Açıksöz’den şiir okuması, Leyla Yaran adlı kursiyerin konuşmasının ardından özgeçmişinin anlatıldığı misafir konuşmacı, görme engelli İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı, Eğitimci – Yazar Halis Kuralay kürsüye gelerek hayat hikâyesini içeren ve engellilerle olan iletişim konularında aydınlatıcı bilgiler verdi.

İl ve merakla dinlenen ve büyük beğeni toplayan sunum, sık sık alkışlarla takdir topladı. Konferansın sonunda hediye takdimine geçildi ve misafir konuşmacının kitaplarını imzalaması ile konferans sona erdi.

Konferansın akabinde işitme ve görme engelli vatandaşlarımız ve kurslarımızda eğitim gören engelli vatandaşlarımız, makam ziyaretinde bulundular.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı