Erzincan’da Erkek Hafız öğrencilerimizden Kur’an Ziyafeti

Erzincan'da Erkek Hafız öğrencilerimizden Kur’an Ziyafeti

erkek hafız öğrencilerimizden kur’an ziyafeti

05 Ekim 2019 - 13:02

Erkek Hafız Öğrencilerimizden Kur’an Ziyafeti

03.10.2019 tarihinde müftülüğümüz konferans salonunda, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle, Recep Demir Erkek Kur’an Kursu, Kızılay Karaağaç Erkek Kur’an Kursu ve Pir-i Sami Kur’an Kursu ve İlim Araştırma Merkezi Hafız öğrencileri tarafından hazırlanan bir programla halkımıza yönelik Kur’an-ı Kerim ziyafeti icra edildi.

Programa; Vali Yardımcımız İhsan Ayrancı, İlahiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. İsak Emin Aktepe, Erzincan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Erkan Hirik, Kanaat Önderlerinden Re’fet Kavukçu, Emekli Müftü Mustafa Uçar, müftülüğümüz personeli, emekli din görevlileri, öğrenciler ve bazı aileler katıldılar.

Sunuculuğunu Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Ali Şen’in yaptığı program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Diyanet İşleri Başkanlığımızın hazırladığı “Camiler Haftası” sinevizyon gösteriminin ardından kürsüye gelen müftümüz Çetin, hoş geldiniz hitabıyla birlikte, hafızlarımıza ve hafızlık müessesesine verdiği değeri hatırlatarak, hem onları onurlandırmak, hem hafızlarımızın yetişmesine vesile olan aileleri, hocalarını ve yetişmelerine katkı sunan her hizmet erbabını tebrik ve takdir etmek adına böyle programların icrasının gereğine olan inancını ifade etti.

“Cami ve Hayat” temasıyla, Başkanlığımızın “Cami Hayatın İçinde, Hayat Caminin İçinde” düsturuyla milletimize ve ülkemize cami merkezli bir hayat anlayışını kazandırma konusunda yeni bir ufuk açma çabası içerisinde olduğunu söyledi.

Program süresince hafızlarımızın Kur’an tilavetleri, şiir ve ilahi okumaları, Müftülüğümüz Mûsikî korosunun seslendirdiği ilahi ve kasideler, misafirlere duygulu anlar yaşattı.

Program sonunda, yine haftamız münasebetiyle din görevlilerimiz arasında yapılan bilgi yarışması neticesinde dereceye giren ve birinci olan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Camii İmam Hatibi Yunus Emre Kılıç ve ikincilik ödülüne layık görülen Pir-i Sami Kur’an Kursu Görevlendirme Öğreticisi Emre Karaağaç çeyrek altın hediyesiyle ödüllendirildiler.

Ayrıca programda görev alan tüm öğrencilerimize birer “Cami ve Hayat” kitabı hediye edildi.

Burdur'da çocuklar Nasrettin Hoca Ile Camide Buluştu
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı