Erzincan’da Ilimizin Hayırsever Hanımefendilerinden Hatice...

Erzincan'da Ilimizin Hayırsever Hanımefendilerinden Hatice Doğan’dan Afrika Ve Suriye Için Iyilik Eli

ilimizin hayırsever hanımefendilerinden hatice doğan’dan afrika ve suriye için iyilik eli

20 Ağustos 2020 - 13:00

İlimizin Hayırsever Hanımefendilerinden Hatice DOĞAN’dan Afrika ve Suriye İçin İyilik Eli

Türkiye Diyanet Vakfı’mızdan Afrika’ya Su Kuyusu

Bilindiği üzere; Türkiye Diyanet Vakfı, Türkiye’de ve dünyanın 145 ülkesinde, eğitimden, kültüre, sosyal ve hayrî hizmetlerden uluslararası insani yardım çalışmalarına kadar farklı alanlarda gerçekleştirdiği projelerin yanı sıra yoksulluk ve kuraklığın etkilediği coğrafyalarda açtığı su kuyusu ve vakıf çeşmeleri ile de bir damla suya hasret insanların yardımına koşuyor.

Ulusal ve uluslararası ölçekte insani yardım, eğitim, cami ve eğitim merkezleri inşası ile toplumsal gelişim alanlarında nitelikli ve sürdürülebilir gelişimi sağlamak amacıyla projeler üreten Türkiye Diyanet Vakfı, yeryüzünde iyiliğin egemen olması için gerçekleştirdiği faaliyetleri sürdürüyor.

Kuraklık yaşanan bölgedeki insanların uzun yıllar temiz su ihtiyacını karşılayacak uzun ömürlü yeni su kuyusu ve vakıf çeşmesi projeleri de yer alıyor.

Dünyada 800 milyondan fazla insanın temiz suya erişim sorunu yaşaması nedeniyle Türkiye Diyanet Vakfı, gerçekleştirdiği projelerde özellikle kuraklığın insan yaşamı için büyük bir sorun oluşturduğu Afrika ülkelerinde su kuyularına da odaklanıyor.

Suya ulaşmada problem yaşayan Müslüman nüfusun ağırlıkta olduğu Asya ve Afrika kıtalarındaki ülkelerde çalışmalarını yoğunlaştıran Türkiye Diyanet Vakfı, bugüne kadar 23 ülkede açtığı 239 su kuyusu ve vakıf çeşmesi ile susuzluk sorunuyla karşı karşıya olan yaklaşık 2,6 milyon insana umut oldu.

Açılan kuyular 30 yıllık su ihtiyacını karşılıyor

Proje kapsamında açılan kuyular elektrik ve güneş enerjisiyle çalışıyor, elektrikli su pompaları ile çeşmelerden halkın kullanımına sunuluyor. Yaklaşık 120 metre derinliğinde açılan ana damar artezyen su kuyuları, bölgenin ortalama 20 ile 30 yıl arası temiz içme suyu ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye sahip.

Yine İslam coğrafyasının bir başka mazlum ve mağdur bölgesi Suriye’de Yaptırılan “İyilik Konutları”

Bir iyilik, sıcak bir yuvaya duyulan ihtiyaç ve sıcak bir yuvanın değeri nasıl ölçülür?

Savaşların insan ve doğa üzerindeki etkisinin yıkıcılığı yadsınamaz bir gerçektir. 2011 yılından bu yana Suriye’de devam eden savaş pek çok insanın hayatını kaybetmesine neden olurken bir o kadar insanın da yakınlarını ve yaşadığı evlerini kaybetmesine neden oldu. Bombardıman ve saldırılar altında evlerini terk etmek zorunda kalan aileler, başarabilirse başka ülkelere sığınıyorlar. Kendi topraklarında sıkışıp kalan aileler ise zorlu arazi ve mevsim şartlarında çadırlarda ve dağınık kamp alanlarında yaşam mücadelesi veriyorlar.

2019 yılında İdlib’e yönelik saldırılar nedeniyle yeniden başlayan göç dalgası sonucunda yüzbinlerce insan evlerini terk ederek Türkiye sınırına yakın bölgelere göç etmeye başladı. Her şeyi geride bırakarak yollara düşen ailelerin camiler ve çadırlar dışında başlarını sokacak bir ortamları yok. Kış şartlarının ağırlaşması nedeniyle bölgede nitelikli barınma ihtiyacı hayati öneme sahip durumda.

Savaşın başladığı günden bu yana eğitimden hayri hizmetlere kadar pek çok alanda Suriye halkına destek olan Türkiye Diyanet Vakfı da ağır kış şartlarında yaşam mücadelesi veren aileler için başlattığı “Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva” kampanyası ile başta yetim ve engelli aileler olmak üzere savaş mağduru ailelerin bir nebze de olsa yaşam standartlarını iyi hale getirmeyi amaçlıyor.

Kampanya kapsamında sınır ötesinde her türlü insani koşulların düşünüldüğü 28 metrekare büyüklüğünde 2 odalı, içerisinde banyosu, tuvaleti, mutfağı bulunan, çatısı betondan imal edilecek, her türlü hava şartlarına dayanıklı betonarme iyilik konutları inşa edilecek.

Bu bilinç ve gayrete bir örnek teşkil eden yönüyle, ilimizden hayırsever bir hanımefendi olan Hatice DOĞAN, Türkiye Diyanet Vakfı Erzincan şubemize gelerek Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Afrika’da açtırılan su kuyuları için 26.000 TL. Bağışta bulundu. Ayrıca Hatice DOĞAN hanımefendi, Suriye’de yapılan “iyilik konutları” için de 6.000 TL tutarında nakit bağışında bulundu.

Hanımefendiye, yaptığı yardımlardan ötürü teşekkür ediyor, iyiliklerinin Rabbimiz katında güzel kabul görmesini niyaz ediyoruz. Allah ecrini ziyadesiyle versin.

Siz de bu kampanyaya SURİYE yazıp 5601’e SMS göndererek, bagis.tdv.org adresinden çevrimiçi bağışta bulunarak, anlaşmalı bankalar yoluyla ve Türkiye Diyanet Vakfı mobil bağış uygulamalarımızdan destek olarak savaş mağduru bir aileye sıcak bir yuva olabilirsiniz.

 

Suriye’ye İyilik Konutları Bağışı İçin:

https://bagis.tdv.org/Pages/DonationDetail.aspx?dsc=3015&dc=3000#/6

Afrika’ya Su Kuyusu Bağışları İçin:

https://bagis.tdv.org/Pages/DonationDetail.aspx?dsc=1501&dc=3000#/0

 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...