Erzincan’da "kur’an Kursunda Sosyal Hayatı Daha Renkli Ve...

Erzincan'da "kur’an Kursunda Sosyal Hayatı Daha Renkli Ve Anlamlı Yaşıyorum’’

"kur’an kursunda sosyal hayatı daha renkli ve anlamlı yaşıyorum’’

10 Aralık 2018 - 13:01

Şekerci İsmail Yalçınkaya Kız Kur’an Kursunu ziyaret eden İl Müftümüz Mehmet Emin Çetin, kursiyerlerle sohbet etti.

İl Müftümüz Çetin, “Yetişkinlere yönelik ziyaret ettiğimiz kurslarda bir hanımefendinin söylemiş olduğu şu sözler beni gerçekten çok etkiledi. “Kur’an Kursuna kaç yıldır devam ediyorsunuz?” dediğimde, “3 yıldır devam ediyorum.” “Peki, ne yapıyorsunuz, 3 yıldır ne elde ettiniz  burada?” dediğimde “dini bilgilerimi tamamladım, Kur’an-ı Kerim’i daha iyi okumaya, tecvidli okumaya başladım” dedi. Burada bir kardeşimiz çok enteresan bir söz söyledi, “ben burada sosyal hayatı daha renkli ve anlamlı bir şekilde yaşıyor, kendimi yalnızlıktan kurtulmuş hissediyorum” ifadesini kullandı. Sosyal iyileştirme açısından da kurslarımızın önemli bir işlev gördüğünü hissettim. Bu yönüyle baktığımda yapılan hizmetlerin çok daha faydalı olduğu kanaatindeyim, bütün kardeşlerimizi bu kurslarımıza katılmaya davet ediyorum” dedi.

Erzincan İl Müftümüz Çetin, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında hanımlara yönelik gündüzlü Kur’an Kurslarında toplam 1763 hanımefendi kardeşimizin eğitim gördüğünü belirtti.

Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”