Erzincan’da Sümbül Valide Sultan Kız Kur’an Kursu Tarafından...

Erzincan'da Sümbül Valide Sultan Kız Kur'an Kursu Tarafından 2. Hadis-i şerif Ezber Yarışması Düzenlendi

sümbül valide sultan kız kur'an kursu tarafından 2. hadis-i şerif ezber yarışması düzenlendi

27 Mayıs 2023 - 13:00

Sümbül Valide Sultan Kız Kur'an Kursu Tarafından 2. Hadis-i Şerif Ezber Yarışması Düzenlendi

Erzincan İl Müftülüğü Sümbül Valide Sultan Kız Kur'an Kursu ile İhya İlim Hizmet ve Yardımlaşma Vakfı (İHYA VAKFI) tarafından 2’nci Hadis-i Şerif Ezber Yarışması düzenlendi.

Erzincan Valisi Mehmet Makas, Ak Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Belediye Başkanı Bekir Aksun'un katılımı ve İl Müftüsü Muharrem Gül’ün himayesi ile gerçekleşen hadis yarışması halkımız tarafından yoğun ilgi gördü.

Programın sunuculuğunu İHYA Vakfı Başkanı Yusuf Öcalan yaptı. Ardından Hafız Muhammed Yasir Demirkoparan tarafından Kur’an-ı Kerim tilavet edildi. İhya Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Kurra Hafız İbrahim Yıldırım'ı açılış konuşmasının ardından İl Müftüsü Muharrem Gül davetlilere hitap ederek hoş geldiniz dileklerini ifade etti ve programda emeği geçen herkese teşekkürlerini dile getirdi. Müftü Gül’ün konuşmasının ardından kürsüye gelen Erzincan Ak Parti Milletvekili Süleyman Karaman kısa bir değerlendirme konuşması yaparak yarışmacıları tebrik etti, programa emeği geçenleri tebrik etti.

Programda son konuşmacı olarak kürsüyü teşrif eden Erzincan Valisi Mehmet Makas; “Peygamberimiz Hz. Muhammed efendimizin hadislerini, sözlerini O'nun izinden yürüyen genç simalardan dinlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gönüllülüğe ve inanca dayanan bir eğitim sistemi ile Allah ve Resulün izinden yürüyen öğrencilerimiz yetişiyor. Hem bu dünyalarını hem de ahiretlerini kazanımlarından dolayı öğrencilerimizin aileleri ve eğitimcileri başta olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" diyerek duygularını dile getirdi.

Programda Kocaeli Üniv. İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Arap Dili ve Belağatı Öğr. Üyesi Doç. Dr. Fatih Ulugöl, İstanbul Fatih Müftülüğü Kur’an Kursu Öğreticilerinden Kurra Hafız Halil İbrahim Sunar, Erzincan İl Müftü Yardımcısı Kâzım Ural ve Erzincan İl Müftü Yardımcısı Gülay Demirci jüri olarak görev yaptılar.

Erzincan İl Müftülüğü Konferans salonunda, 40 Hadis, 80 Hadis ve 120 Hadis olmak üç ayrı kategoride düzenlenen Hadis-i Şerif yarışmasında, öğrenciler Hadis-i Şerifleri önce Arapça metnini, ardından Türkçe anlamını ezberden okuyarak büyük takdir topladılar. Sık sık alkışlarla devam eden yarışmanın kategorileri arasında Erzincan İl Müftülüğü İlahi Korosu kasideleriyle, Sümbül Valide Sultan Yatılı Kız Kur’an Kursu hafız öğrencileri seslendirdikleri ilahilerle katılımcılara huzurlu ve sevinçli dakikalar yaşattılar.

Yarışmanın son kategorisine geçmeden önce, İstanbul Fatih Müftülüğü Kur’an Kursu Öğreticilerinden Kurra Hafız Halil İbrahim Sunar Hadis-i Şeriflerin toplanması ve bize kadar ulaşmasında ki büyük gayreti örneklerle anlatarak dinleyicileri bilgilendirdi. Hadis yarışmasının son kategorisinin yapılmasının ardından jüri değerlendirmelerini Sunucu Yusuf Öcalan yaptı ve yarışmaya katılan bütün öğrenciler değerlendirme neticelerinden  duydukları sevinç ve mutluluğu coşkuyla yaşadılar.

Program sonunda Sümbül Valide Sultan Kız Kur'an Kursu öğrencilerinin yetişmelerinde büyük emekler sarfeden Kurs Yönetici ve Öğreticisi Ayşe Yıldırım Tatlı hanımefendi bir teşekkür belgesi ile taltif edildi.

Yarışmada Birincilere Yarım Altın, İkincilere Çeyrek Altın ve 1000 TL, Üçüncülere Çeyrek Altın ve 500 TL, Dördüncü ve Beşincilere 500'er TL ödül verildi. İ.H.O. Arası Hafızlık Yarışması Erzincan Birincisi Şura Eda Gülmez Çeyrek Altın, Gram Altın ve 1000 TL ile ödüllendirildi. Yine Erzincan Evrensel Hafızlar Derneği Başkanı İshak Güneş, yarışmada dereceye giren hafız kızlarımıza verilmek üzere 16 adet zarfı ilgililere teslim etti.

Ayrıca seneye yapılacak olan Hadis-i Şerif yarışması üç kategori birincilerine Umre Ziyareti ödülü verileceği müjdesi verildi.

Programın tamamlanmasının akabinde makam ziyaretinde bulunuldu.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta Müftülük "hafız Kal" Hafızlık Yarışması Düzenledi.
Sivas'ta Müftülük "hafız Kal" Hafızlık Yarışması...