Erzincan’da Toplumsal Uyuma Yönelik Etkinlikler Kapsamında...

Erzincan'da Toplumsal Uyuma Yönelik Etkinlikler Kapsamında Program Tertip Edildi

toplumsal uyuma yönelik etkinlikler kapsamında program tertip edildi

21 Şubat 2020 - 13:02

Toplumsal Uyuma Yönelik Etkinlikler Kapsamında Program Tertip Edildi

Ülkemizde bulunan yabancıların Kur’an ve sünnete dayalı sahih dini bilgi ile bilgilenmeleri, din hizmetlerinden doğru ve yeteri kadar istifade edebilmeleri, buna bağlı olarak kendilerine manevi danışmanlık ve rehberlik hizmetlerinin verilebilmesi Diyanet İşleri Başkanlığımızın görevlerindendir. Bütün bu hususlar göz önünde bulundurularak sözü edilen kesimin zararlı ve istismarcı yapılardan korunması, Başkanlığımızca büyük bir önem arz etmektedir.

Diğer yandan vatandaşlarımız ile yabancıların karşılıklı uyum içerisinde ve barışık bir halde yaşamaları, bir takım asılsız iddialarla yabancılara karşı oluşturulmaya çalışılan olumsuz algı ve yargılara karşı vatandaşlarımızın doğru bilgilendirilmesi, milletimizin birlik ve beraberliğinin, huzur ve kardeşliğinin devamı noktasında büyük önem arz etmektedir.

Bu itibarla, söz konusu hususlara katkıda bulunmak amacıyla, vatandaşlarımızın ve yabancıların katılacağı ders uygulamasının hayata geçirilebilmesi için bugün (20 Şubat 2020) ilimiz Yenimahalle Camii’nde bir program tertip edilmiştir.

Programa katılan il müftümüz Mehmet Emin Çetin ve Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Ali Şen, Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulundular. Afganlı bir kardeşimiz de Kur’an-ı Kerim okudu, il müftümüz sohbet edip duada bulundular. Akşam namazı ile yatsı namazı arası bir vakitte yapılan programa katılan İl Göç İdaresi Müdürü Kağan Özlok ve ekibi tarafından pilav ikramında bulunuldu. Daha sonra müftülüğümüzce, Başkanlığımız yayınlarından olan bazı kitaplar, katılımcılara hediye edildi.

Yapılan program çerçevesinde vatandaşlarımızın ve yabancıların birlikte katılacakları derslerle ilgili görüşülen uygulama esasları arasında aşağıdaki prensipler doğrultusunda çalışma yapılmasına dair görüşler ifade edildi:

Program, uygun görülen cami ve Kur’an kursları bünyesinde kadınlara ayrı, erkeklere ayrı, haftada bir veya yıl boyunca uygulamak üzere planlanacaktır. Katılımcıların derslere devamlılığı sağlanacak, yerli vatandaşlarımızla birlikte yabancı vatandaşlar beraber katılacaklardır. Dersler Başkanlığımıza bağlı eğitimci personel ve yabancı bir eğitimci tarafından verilecektir. Derslerde Arapça’ ya tercüme edilmiş Başkanlık yayınları ile Riyâzu’s-Sâlihîn, Bülûğu’l Merâm ve Saffetü’t-Tefâsir gibi genel kabul görmüş kitaplar takip edilecektir. Müftülükler tarafından derslerin periyodik kontrol, denetim, rehberlik ve takibi yapılacaktır. Dersler, yapıcı, birleştirici, bütünleştirici, kardeşlik hukukuna riayet edici, kuşatıcı, ortak değerlere saygılı bir usul ile gerçekleştirilecektir. Derslerin daha verimli, cazip, etkili ve ilgili hale getirilmesi için gerektiğinde, meşru ölçüler içerisinde sosyal etkinlik ve faaliyetlere yer verilecektir. Yapılacak olan dersler, İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin’in açılış ve değerlendirme konuşmasının akabinde müftülüğümüzden Din Hizmetleri Uzmanı Ahmet Durmuş, İl Müftü Yardımcısı Vekili Serdar Buğday, İl Uzman Vaizi Aydın Öçalan ve İl Vaizi Servet Tiryaki tarafından periyodik olarak yapılacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri