Erzurum Ulu Camii’nde Regaib Kandili Coşkusu Yaşandı

erzurum ulu camii’nde regaib kandili coşkusu yaşandı

27 Ocak 2023 - 13:10

Regaib Kandili dolayısıyla Erzurum’da başta Ulu Camii olmak üzere çok sayıda camide program düzenlendi.

Erzurum Müftülüğü, Regaib Kandili dolayısıyla Ulu Camii'nde kandil programı düzenledi. Akşam namazı sonrası başlayan programa çok sayıda vatandaş katıldı. Regaib Kandil'ini idrak etmek isteyen vatandaşlar, camiye akın etti.

Seçkin hafızlar tarafından Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin okunduğu kandil programına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, geceyi namaz kılıp, dua ederek geçirdi.

Programda cemaate hitap eden İl Müftüsü Rüstem Can, "Dua ve istiğfarların çokça kabul edildiği zamanlar ve mekanlar vardır. İşte idrak ettiğimiz Regaip Gecesi böyle bir zaman dilimidir. Böyle gün ve geceleri vesile kılarak hayatın çeşitli sıkıntıları ile nefsin şiddetli baskıları karşısında mücadelede yorgun düşen ruhlarımıza dua ve niyazla yeniden heyecan ve coşku kazandırmalıyız. Sadece kendimiz için değil ümmet şuuruyla bütün Müslümanlar için dua edebilmeliyiz." ifadelerine yer verdi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Mevlid-i Şerif ve yapılan duaların ardından kılınan yatsı namazıyla sona erdi.

Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret