Eskisehir’de 2021 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu Tanıtım...

Eskisehir'de 2021 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Semineri Gerçekleştirildi

2021 yılı vekaletle kurban organizasyonu tanıtım semineri gerçekleştirildi

02 Temmuz 2021 - 13:20

Eskişehir İl Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen seminer, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar  Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih KURT'un katılımıyla gerçekleştirildi.

Covid-19 tedbirlerine riayet edilerek Eskişehir Eğitim Merkezinde yüz yüze ve aynı zamanda çevrim içi olarak yapılan programa İl Müftüsü, İl Müftü Yardımcıları ve Din görevlileri katıldı. 

Sözlerin en güzeli olan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Kurban ve Vekaletle Kurban Hizmetlerinden sorumlu İl Müftü Yardımcısı Ziya ALBAYRAK' ın hoşgeldiniz konuşmasını yapmasıyla seminere geçildi.

Açılış konuşmasını yapan  İl Müftüsü Bekir GEREK " 2017 den itibaren Eskişehirimizde Din Hizmetleri kapsamında çok ciddi bir hareketlilik, canlılık kazandığına birlikte şahit olduk. Bunu bir ekip ruhuyla başardık. Ekip olarak bir olduk beraber olduk. 2016 yılında 1223 olan vekaleten kurban sayımız 2020 itibariyle 5512 ye ulaşmıştır. Bundan dolayı bu işin altına, elini ve gönlünü koyan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. " dedi.

Programda konuşan Fatih KURT ise" Bizim kurban organizasyonumuz sadece et bulamayan insanlara  et ulaştırmanın adı değildir. Bizim organizasyonumuz bu milletin selamını, sevgisini, şefkatini, merhametini, islamın mesajını ve islamın güzelliğini insanlara ulaştıran etkin ve kapsamlı bir tevdi ve İrşad hareketidir. Bizim Kurban organizasyonumuz sebebiyle islamla tanışan ve islamla buluşan binlerce insan vardır.Bizim kurban organizasyonumuz bütün bu anlamları ve değerleri içerisinde barındıran, büyük bir seferberliğin adıdır. Bu seminer vesileyle bu organizasyonda emeği geçen İl Müftümüze, İl Müftü Yardımcılarımıza ve tüm görevlilerimize  ayrı ayrı teşekkür ediyor ve tebrik ediyorum." dedi.

Program İl Müftülüğümüz tarafından Doç. Dr. Fatih KURT'a hediye takdim edilmesiyle son buldu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler Istişare Toplantısı
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler...
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...