Eskisehir’de Il Müftülüğünde Göç Toplantısı...

Eskisehir'de Il Müftülüğünde Göç Toplantısı Gerçekleştirildi

il müftülüğünde göç toplantısı gerçekleştirildi

02 Nisan 2021 - 13:20

Eskişehir İl ve İlçe Müftülükleri bünyesinde oluşturulan Göç Koordinatörleri ile, iç ve dış göçün oluşturduğu dini kültürel ve sosyal problemleri değerlendirmek üzere İl Müftülüğünde toplantı gerçekleştirildi.

İl Müftüsü Bekir GEREK başkanlığında yapılan toplantıya, İl Müftü Yardımcısı Fatma ADSOY, Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü Abdullah YILMAZ, İl Müftülüğü Vaizi Naciye ÖNÜR, Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Şefi Tekin TORUN, Din Hizmetleri Uzmanı Semih GÜMÜŞ, İl Müftülüğü, Odunpazarı ve Tepebaşı Göç koordinatörleri katıldı.

Yapılan toplantıda, Ocak, Şubat, Mart aylarında yapılan faaliyetler değerlendirildi. Ramazan ayı başta olmak üzere Mayıs ve Haziran aylarınca yapılacak faaliyetler görüşüldü. Özellikle  Ramazan ayı boyunca Covid-19 tedbirlerine riayet edilerek yardım faaliyetlerine ağırlık verilmesi, toplumsal uyum çalışmalarına devam edilmesi, göçmen çocuklarına yönelik 4-6 yaş ve Kur’an Kursu hizmetlerinin geliştirilmesi kararlaştırıldı.

İl Müftüsü Bekir GEREK, Göç idaresi ile istişareli olarak, iç ve dış göç sebebi ile, İlimizde bulunan göçmen kardeşlerimize yönelik, koordinatörlerimiz vasıtasıyla aktif ve önemli hizmetler gerçekleştirildiğini bildirdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...