Eskisehir’de Müftü Gerek, Mevlid-i Nebi Yarışmasına Katılan...

Eskisehir'de Müftü Gerek, Mevlid-i Nebi Yarışmasına Katılan öğrencilerle Buluştu

müftü gerek, mevlid-i nebi yarışmasına katılan öğrencilerle buluştu

08 Nisan 2019 - 13:21

Eskişehir Öğretmen Evinde düzenlenen programda konuşan İl Müftüsü Bekir GEREK, Hz. Peygamber’in “Sizler benim ashabımsınız (arkadaşlarımsınız). Benim kardeşlerim de beni görmedikleri hâlde bana inananlardır.’’ Hadisini hatırlatarak Hz. Peygamber sizleri kendisine kardeş yapmıştır. Dolayısıyla Mevlid-i Nebi yarışması sıradan bir yarışma değil kardeşi olduğunuz Hz. Peygamber’i daha iyi tanıma, daha iyi öğrenme, kardeşlik bağını daha güçlü kılma vesilesidir. Bu yarışma Hz. Peygamber’e duyulan muhabbetin yarışmasıdır. Yarışmaya katılımlarınızdan dolayı, Hz. Peygambere olan bu muhabbetinizden dolayı hepinizi kutluyorum. Dedi.

Müftü GEREK, yapılan yarışmanın bu yıl bir ilk olduğunu belirterek; yarışmanın önümüzdeki yıllarda daha da kapsamlı olarak yapılacağını bildirdi. İl Müftüsü Bekir GEREK, Gayemiz gençlere sahip çıkmak, onlara destek olmak ve alanında iyi yetişen milli ve manevi değerlere sahip bir nesil yetiştirmek olduğunu vurguladı.

Konuşmalarının ardından yarışmada birinci olan Melike SARIGÜL ve Cihat DEMİR ‘ e ödüllerini verdi.

Hatıra fotoğrafı ile son bulan programa Eskişehir İl Müftüsü Bekir GEREK, İl Müftü Yardımcısı Şerife Hanım ALTUNER ve İbrahim ÇAYIR, Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur YILDIRIM ve Gençlik Koordinatörlerinin yanında yarışmacı öğrenciler katıldı.

Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret