Eskisehir’de üniversite öğrencileri Umre Yolcusu

Eskisehir'de üniversite öğrencileri Umre Yolcusu

üniversite öğrencileri umre yolcusu

18 Nisan 2019 - 13:22

Eskişehir Müftülüğünün Gençlik çalışmaları kapsamında ‘Üniversite Okuyorum, Hafızlık Yapıyorum’ projesi ile hafızlık yaparak üniversite okuyan öğrenci ve velilerinden oluşan 46 kişilik gruba yönelik umre semineri düzenlendi.

İl Müftüsü Bekir GEREK seminerde yaptığı konuşmada; “Umre imar demektir. Umre ibadetinin gönüllerimizi imar etme bakımından önemli bir ibadet olduğunu ve bize Peygamberimizin tavsiyesi sünnet bir ibadet olduğunu belirterek bu ibadet sayesinde bir taraftan Kabe’de rabbimize misafir Medine de Peygamber efendimize komsu olma fırsatı bulmaktadır. Diğer taraftan modern zamanların getirdiği meşguliyetten uzak bir şekilde kendimizi tam ibadete verme fırsatı elde etmekteyiz. Bundan dolayı gönüllerimizi umre ile ahlakımızı kuran ile sevgimizi peygamberimizin sevgisi ile buluşturalım.’’ diyerek umre ziyaretine gidecek vatandaşlarımıza umrenin fazileti, önemi ve dini yönleri hakkında bilgiler verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonunda umreye gidecek olan gençler, 21 Nisan Pazar günü yola çıkarak; umre ibadetlerini yaptıktan sonra 29 Nisan Pazartesi günü ise yurda dönecek.

Karabük'te Gençlik Hizmetleri Eğitim Seminerleri Düzenlendi
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...