Eskişehir Müftülüğünden Bağımlılık Semineri

eskişehir müftülüğünden bağımlılık semineri

05 Aralık 2018 - 13:21

“Uyuşturucu İle Mücadele Ulusal Strateji Belgesi Ve Eylem Planı (UMEP)” Faaliyetleri çerçevesinde İlimiz genelinde görev yapan vaizler, Gençlik ve Bağımlılık Koordinatörleri, KYK Yurtlarında görev yapan Manevi Danışmanlar ile Hastane Manevi Danışmanlarına yönelik olarak “Uyuşturucu bağımlılığı Bilgilendirme ve Farkındalık Semineri” düzenlendi.

Seminere il merkezinden ve taşra ilçelerden toplamda 61 personel katıldı.

Seminere katılanlara İl Müftülüğünce, Din Hizmetleri Uzmanı ve Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinatörü Dr. Hasan Hayri ÇIRAK tarafından “ Uyuşturucu İle Mücadelede Manevi Rehberlik ve Destek Hizmetlerinin Önemi ve Çerçevesi” ; İl Sağlık Müdürlüğünce Sosyal Hizmet Uzmanı Afife ERKAN SOFUOĞLU tarafından “ Madde Bağımlılığına Yönelten Sebepler & Madde Kullanan Kişilerin rehabilitasyonunda Karşılaşılan Güçlükler”; İl Emniyet Müdürlüğünce Polis Memuru Mehmet Ali AVCI tarafından “Narko-Rehber Eğitimi” konularında sunum gerçekleştirildi.

Seminerde İl Müftü Yardımcısı Şerife Hanım ALTUNER’de bir konuşma yaparak, “Genelde bağımlılığın, ama daha çok madde bağımlılığının toplumun en önemli sosyal sorunlarından biri olduğunu, bununla mücadelede Başkanlığımız olarak bizlere çok önemli görev ve sorumluluklar yüklendiğini belirterek, bu seminerlerin, aldığımız bu sorumluluğu yerine getirirken bizlere önemli bir yol gösterici olmasını umduğunu “ söyledi.

İl Müftüsü Bekir GEREK de “Seminerlerin ilerleyen süreç içerisinde Merkez ilçeler Odunpazarı ve Tepebaşı personelinden başlayarak tüm personele yaygın hale getirileceğini ve Din Hizmetleri alanında görev yapan her unvan ve statüdeki personelin bu sorumluluğu üstlenmesi gerektiğini” belirtti.

Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...