Etkili Hutbe Sunumu Türkiye Finali Sivas’da Yapıldı

Etkili Hutbe Sunumu Türkiye Finali Sivas'da Yapıldı

etkili hutbe sunumu türkiye finali sivas'da yapıldı

25 Ağustos 2022 - 00:10

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında din görevlilerine yönelik düzenlenen “7. Etkili Hutbe Sunumu Yarışması”nın Türkiye Finali Sivas’da yapıldı.

Bölgelerde yapılan yarışmalar birinci olan din görevlileri, Sivas İl Müftülüğüne bağlı Merkez 4 Eylül Sanayi Caminde düzenlenen “7. Etkili Hutbe Sunumu Türkiye Finali”nde hutbeyi en güzel ve en etkili şekilde sunmak için yarıştı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program İl Protokolünün selamlama konuşmalarıyla devam etti.

Açılış konuşmasında yarışma vesilesiyle farklı bölgelerden Sivas’a gelen misafirleri selamlayan Vali Vekili Şakir Öner Öztürk, yarışmaya katılan din görevlilerine başarılar diledi.

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve İl Müftüsü Remzi Pehlivan ise konuşmalarında yarışmacılara başarılar dileyerek programda emeği geçen tüm görevlilere teşekkür etti.

İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Zekeriya Abdülazizoğlu başkanlığında Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Fatih Okumuş, Diyanet İşleri Uzmanları Ömer Faruk Arslan ile Cemalettin Nazlıoğlu ve Diyanet Radyo Spikeri Nisan Kumru’nun üye olarak yer aldığı Yüksek Seçici Kurul, yarışmacıların performanslarını değerlendirdi.

Değerlendirmeler sonucunda gerçekleştirilen yarışmada Karaman Gülyaka Köyü Cami İmam Hatibi Muhammed Sami İyişenyürek birinci, İstanbul Gaziosmanpaşa Mimarsinan Cami Uzman İmam Hatip Sabri Yıldırım ikinci, Bursa Osmangazi Nalbantoğlu Cami Müezzin Kayyımı Mesut Öztürk üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren görevlilere ödülleri, “2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası Açılış Merasimi”nde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından takdim edilecek.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...