Ezanı Güzel Okuma Bölge Finali, Kahramanmaraş’ta Düzenlendi.

ezanı güzel okuma bölge finali, kahramanmaraş’ta düzenlendi.

17 Temmuz 2019 - 16:21

Kahramanmaraş Merkez Onikişubat İlçesindeki Abdülhamit Han Camii’nde düzenlenen yarışmaya Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Karaman, Kilis, Mersin ve Osmaniye illerinden yarışmacılar katıldı.

Yarışmacılardan iki ayrı makamda ezanı okumaları istendi. Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, İl Müftü Yardımcısı Süleyman Yavuz, KSÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Ahmet Görüzoğlu, Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir ve İmam Hatip Muzaffer Güneş’ten oluşan seçici kurul, yarışmacıları makam uygulama, tavır eda-seda ses, fonetik diksiyon tecvit, nefes mimik ve temsil konularında değerlendirdi.

Yarışma sonunda birinciliği Kilis’ten Ömer Faruk AVCI, ikinciliği Osmaniye’den Yunus Önat ve üçüncülüğü Şahin Gezginci aldı..

Yarışma sonunda Sürgeç “Ezanı Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali bu yıl Kahramanmaraş’ımızda yapılıyor. Bölgelerde 1. Olan yarışmacılar Türkiye finalinde yarışacaklar. Ezan bizim için çok çok önemlidir. Hem namaza davettir. Hem İslam’a, inanca davettir. Bizim dışarıya ulaştığımız en önemli ilahi iletişim kanalımızdır” şeklinde konuştu.

Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri