Gaziantep’de Camilerde Robotik Kodlama Eğitimi

Gaziantep'de Camilerde Robotik Kodlama Eğitimi

camilerde robotik kodlama eğitimi

27 Temmuz 2020 - 13:30

Gaziantep İl Müftülüğü, Mesleki Atölye Projeleri Seviye Geliştirme Derneği ile bir işbirliği protokolü imzaladı. Protokole göre Suriye’de güvenli bölgede yer alan bölgelerdeki camilere ve Gaziantep’te Kur’an kurslarına devam eden 12-15 yaş arası çocuklara yönelik Robotik Kodlama Atölyesi açılacak.

15 er kişilik sınıflarda yapılacak olan eğitim için başarılı ve yetenekli öğrencilerin seçimlerinin devam ettiğini söyleyen dernek başkanı Dr. Muhammed HASSAN, salgının etkisinin azalmasıyla birlikte sağlık tedbirleri alınarak icra edilecek eğitimlerle geleceğimiz olan çocuklarımızın yeteneklerini keşfedebilmelerinin ve teknolojik alanlarda hem Suriye için hem de Türkiye için katma değer sağlamalarının hedeflendiğini belirtti.
Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin HAZIRLAR da imza töreninde yaptığı konuşmada, hem Türkiye’de hem de terörden arındırılan bölgelerde Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve halkı olarak elimizden gelenin en iyisini sunmak ve özellikle çocukların eğitimi için yeni fırsatlar sağlamak adına çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Kursiyerlerin camilere devam eden çocuklar arasından seçilmesinde, camilerin ibadethane olmasının yanında sosyal-kültürel faaliyetlerin yapıldığı çeşitli eğitimlerin verilebildiği bir mekân olarak da görülmesi gerektiği inancının yattığını söyleyen İl Müftüsü HAZIRLAR çabalarından dolayı Mesleki Atölye Projeleri Seviye Geliştirme Derneği yetkililerine teşekkür etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı