Gaziantep’de Islam’a,vatana,millete, Akademiye Hizmetin 45...

Gaziantep'de Islam’a,vatana,millete, Akademiye Hizmetin 45 Yıllık Hikâyesi

islam’a,vatana,millete, akademiye hizmetin 45 yıllık hikâyesi

17 Mart 2020 - 13:32

İslam’a,vatana,millete, akademiye hizmetin 45 yıllık hikâyesi

İl Müftümüz Sayın Ahmet ÇELİK hocamızın emekliye ayrılacak olmasından dolayı il müftülüğümüzde müftülük çalışanları ile veda programı düzenlendi.

Program Şahinbey müdürü Mustafa Deniz’in Kur’an tilavetiyle başladı. Eğitim merkezi Müdürü,  İl Müftü Yardımcıları ve İlçe Müftüleri, misafirler duygu ve düşüncelerini dile getiren konuşmalar yaptılar. İl Müftümüzün yaptığı faaliyetler bıraktığı eserler ve anılar anlatıldı. İl müftümüze ve eşine teşekkür edildi.

 Müftümüz Ahmet ÇELİK;  Gönüldaşlarım! Sihirli bir kelime, tabloya bakarken güzellikleri görenlerin birlikte de çalışmanın güzelliklerinin olduğunu, Diyanet İşleri Başkanlığı’na çocuk yaşta başladığını ve kurumunun ellerinden tuttuğunu kendisini büyüttüğünü, yurtdışı dahil değişik yerlerde ve makamlarda görevler verdiğini ve verilen tüm bu görevleri yapmaya çalıştığını ifade etti. Sözlerine ; “Düz gittik dere tepe demeden 45 yıl gittik bir de baktık ki girdiğimiz kapıya geldik” 6 yıldır beraber görev yaptık her zaman diyorum Kur’an Kurs Hocasının, Din Görevlisinin, imamın müezzinin hizmeti ne kadarsa müftünün hizmeti de o kadardır. Birlikte çalışmayı, kurumsal çalışmayı kabul etmeyecek kişinin gidip bağ bahçede çalışması gerektiği, Kurumsal ve birlikte çalışmanın önemli olduğunu yalnız çalışmayı tercih edenlerin ise hep yalnız kaldıklarını dile getirdi.

Hayatındaki önemli dönemli noktalarını tecrübelerinin yanında kurumsal çalışmanın, birlikte çalışmanın önemine değindi. Şahsiyetcilik yapılmaması herkese hakkının verilmesi gerektiğini ve herkesin kişilik ve özlük haklarda eşit olduğunu anlattı. Dualar yaptıktan sonra herkesten helallik diledi ve memurluğun öneminden bahsetti. “Dinlemezsen anlamazsın, anlamazsan çözüm bulamazsın”; birine hak kaybı yaşatılmaması gerektiği, hak kaybının bir daha gelemeyeceğini ve hakkı sağlamak için ilgili kim var ise kim hakkı sağlayacaksa onunla irtibata geçilmesi gerektiğini; Hak kaybı yaşatmanın ağır bir vebal olduğunu anlatan müftümüz konuşmasına: Buranın 2. Aile ve 2. Yeri olduğunu, ellerinin yetiştiği ve yetişemediği yerler olduğunu; fiziki yapının alt yapısı varsa manevi yapının da alt yapısının olması gerektiğini bunun için Kur’an Kursları, İmam Hatip Okulları, Uluslararası imam hatip okulları, İlahiyat fakülteleri ve İslami araştırma ve düşünce merkezinin olması gerektiğini fikir imar edebilmek için yer imar etmek gerektiğini açıkladı.

Gaziantep ilinde yaptığı ve devam eden projelerden bahsetti “İşte geldim gidiyorum Şen olası Halep şehri”  sözlerinin yanında Diyanet kurumunun her hayata dokunmaya çalıştığını ve birçok işler başardığını Camilerin de ev sahipliği yaptığını aktardı.

Diyanet Vakfının öneminden bahsettikten sonra da diyanet vakfına sahip çıkılması gerektiğini aktardı. Din adamının güçlü bir kimlik olduğunu “yapılamayanlarda kusurumuz varsa vebalimizin olduğunu” “Türkiye’nin Türkiye’den; Diyanetin de diyanetten büyük olduğunu” ifadelerinden sonra “ yarabbi! Bizi bizden sonrakilere hayırla yâd etmeyi nasip etsin şeklinde dua ettikten sonra helallik dileyerek konuşmasını bitirdi. Konuşmadan sonra hediye takdimleri yapılarak program sona erdi.

 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta Müftülük "hafız Kal" Hafızlık Yarışması Düzenledi.
Sivas'ta Müftülük "hafız Kal" Hafızlık Yarışması...