Gaziantep’de Kur’an Sevdasını Hafızlıkla Taçlandırdılar…

Gaziantep'de Kur’an Sevdasını Hafızlıkla Taçlandırdılar…

kur’an sevdasını hafızlıkla taçlandırdılar…

07 Ağustos 2021 - 13:30

Fırat Kalkanı Harekatı ile terörden arındırılan Kabbasin’de 64 hafız daha mezun oldu.

Suriye’nin kuzeyinde terörden arındırılan bölgelerde Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın Kur’an ve din eğitimi alanında verdiği destekleKabbasin şehrinde hafızlıklarını tamamlayan 59, İcazet kursunu başarı ile bitiren 5 öğrenci olmak üzere toplam 64 bayan öğrenci için 05 Ağustos 2021 Perşembe günü Kabbasin Hz. Hamza Camii’nde“Hafızlık İcazet Merasimi” programı düzenlendi.

Programa Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin HAZIRLAR, DİB Suriye genel koordinatörü Abdulkadir BEKİROĞLU, Kabbasin Yerel Meclis Başkanı Abdulkadir ŞİBLİ, bölgenin kanaat önderleri, kurum temsilcileri ile öğrencilerin aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Program Kabbasin Hz. Ebubekir Camii Kur’an Kursu öğrencisi Muhammed El-SAİD’in Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin HAZIRLAR konuşmasında; Hafızlığın önemine değinerek,“Hafızlık Allah’ın insana lütfettiği en büyük nimetlerden birisidir. Kerim kitabı ayet ayet, sure sure okumak, öğrenmek ibadettir. Kur’an’ı Kerimi ezberleyen, hafız olan kalbine ve gönlüne nakşeden hafız, bu dünyada nail olabileceği en büyük şerefe nail olmuştur.Büyük bir özveri ve gayretle hafızlıklarını tamamlayarak Kur’an’ı Kerim’i hıfzeden talebelerimizi, yavrularımızı, can-ı gönülden tebrik ediyorum. Bu yavrularımızı Kur’an’la buluşturan onları yetiştirenKur’an kursu hocalarımıza vehafızlarımızın anne-babalarına teşekkür ediyor Cenabı Hak kendilerinden razı olsun diyorum. Bölgenin zorlu şartlarında Kur’an ve din eğitimi hizmetlerini idame ettirme noktasında büyük bir azim ve gayret gösteren Müftümüzü ve personelini, bu hizmetleri her daim destekleyen Yerel Meclis başkanımıza ve hayır sahiplerine teşekkür ediyorum. Cenabı Hak cümlemizi Kur’an’ı okuma, Kur’an’ı anlama ve onu hayatına yansıtma noktasında o güzelliklerden her daim istifade edenlerden eylesin” dedi.

Törenin ardından, icazet almaya hak kazanan 64 öğrenciye Hafızlık Belgeleri ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu
Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu