Gaziantep’de Müftü Hazırlar: çocuklar üşümesin Diye Seferber...

Gaziantep'de Müftü Hazırlar: çocuklar üşümesin Diye Seferber Olduk

müftü hazırlar: çocuklar üşümesin diye seferber olduk

26 Ocak 2022 - 15:26

Kış aylarının gelmesi ve soğukların şiddetlenmesiyle,

Suriye’de çadırlarda hayatlarını idame ettirmeye çalışan savaş mağduru göçmenlerin acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere Türkiye Diyanet Vakfınca yardım kampanyası başlatıldı.

Gaziantep İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Gaziantep Şubesi de bu kapsamda 24 Ocak 2022 günü itibariyle bir kampanya başlatmış ve hayırsever halkımızın destekleriyle soba, yakacak ve gıda malzemesi temin etmek üzere kadirşinas milletimizin desteğine başvurmuştur.

Bu kapsamda ilk etapta 1200 adet soba ve 200 ton kömür ile 1200 adet gıda kolisi dağıtımı planlandı.

Kampanyanın ilk gününde toplanan yardımlar Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin HAZIRLAR'ın başkanlığında, ilçe müftüleri ve din görevlilerinin de eşlik ettiği bir heyetle Cerablus'un Hallavi Çadırkentine bir ziyaret gerçekleştirildi.

Burada açıklamalarda bulunan Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin HAZIRLAR necip milletimize teşekkür ederek söyle konuştu: "İyiliklerinizi yüklendik. TDV Gaziantep Şubesi olarak İl ve İlçe Müftülüklerimiz ve gönüllülerimizle, kardeşlerimiz üşümesin diye seferber olduk.

Suriye Cerablus bölgesinde korunaksız çadırlarda zor şartlarda yaşam mücadelesi veren kardeşlerimiz üşümesin diye emanetlerinizi acil olarak bölgeye ulaştırdık.

Kampanya kapsamında ilk olarak 118 aileye soba, kömür, gıda ve hijyen paketi ulaştırdık. Katkıda bulunan hayırseverlerimize gönülden teşekkür ediyorum." dedi

Yardım kampanyası devam etmektedir.

https://fb.watch/aLBCY-bZOv/


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Gençlik Hizmetleri Eğitim Seminerleri Düzenlendi
Karabük'te Gençlik Hizmetleri Eğitim Seminerleri Düzenlendi
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...