Gaziantep’de "15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü”...

Gaziantep'de "15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü” çerçevesinde Anadolu Masallarından örnek Sunumlar Yapıldı.

"15 temmuz demokrasi ve milli birlik günü” çerçevesinde anadolu masallarından örnek sunumlar yapıldı.

22 Temmuz 2019 - 13:32

İl Müftülüğü ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle “Değerli Çocuk Buluşmaları” programı kapsamında Büyükşehir Belediyesine bağlı Merkez, Güvenevler ve Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi Çocuk Kütüphanelerinde yaz döneminde yatılı Kur’an Kurslarında eğitim gören öğrencilere yönelik etkinlik düzenlendi. TRT Çocuk kanalında "Kaf Dağı Masalları" programıyla tanınan geleneksel oyun sanatçısı Meddah Yusuf Duru, çocuklara; dürüstlük, güzel ahlak, güzel yaşam, doğa sevgisi gibi birçok insan hayatını şekillendiren manevi değeri anlattı.

İl Müftülüğü konferans salonunda ise gündüzlü eğitim alan öğrencilere yönelik “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” çerçevesinde Anadolu Masallarından örnek sunumlar yaptı.

Meddah Yusuf Duru, çocuğun eğitimi ve gelişmesinde masalın çok ciddi bir yeri olduğunu söyledi. Duru: "İki gündür çocuklarımızla buluşuyoruz. Buradaki amaç masalla çocukların hayatına farklı bir kapı açmak ve eğitime katkı sağlamak. Masalla çocuklara dürüstlüğü, güzel ahlakı, güzel yaşamı, hayvanları, doğayı, bilgiyi, birikimi hâsılı insan olmayı öğretebilirsiniz. Özellikle masal anlattığımız gelişme çağındaki ilkokul ve ana okul çocukları olduğundan beyinleri, algıda seçiciliği daha net. Çocuklar, olaylara düz mantıkla bakıyorlar. Bu sayede istediğiniz bilgiyi birikimi verebilirsiniz. Asıl hedefimiz ise çocukları, güzel insan olmaları yönünde eğitmek, bunları onlara masal yoluyla anlatmaktır" dedi.

Ayrıca Meddah Yusuf  DURU Kur’an Kursu Öğreticileri ve İmamlara yönelik “İnsan Eğitiminde Sevgi” konulu meddah gösterisini gerçekleştirdi. İrfan medeniyetini inşa etme yolunda nasıl yürünmesi gerektiğine vurgu yaptı.

İki gün süren etkinliğe yaklaşık 3000 öğrenci katıldı. Program sonunda İl müftülüğü adına Müftü Yardımcısı Hayriye AYDIN yoğun bir programla çocuklara masal yoluyla milli ve manevi değerlerimizi aktarma çabası içerisinde olan Meddah Yusuf DURU’ya teşekkür ederek hediye takdiminde bulundu.

Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”