Gaziantep’de Tashih-i Huruf Eğitimi Alan Kursiyerler Mezun Oldu

Gaziantep'de Tashih-i Huruf Eğitimi Alan Kursiyerler Mezun Oldu

tashih-i huruf eğitimi alan kursiyerler mezun oldu

03 Mayıs 2019 - 13:32

Gaziantep İl Müftülüğünde 3. Dönem Tashih-i Huruf kursuna katılarak 6 aylık eğitimlerini tamamlayan kursiyerler mezun oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığımızca, özellikle Kur'an kursu ve cami hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur'an-ı Kerim tilavetinde görülen telaffuz hatalarını gidermek, Kur'an-ı Kerim'i güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla, İlimizde görevli personel arasından mülakat yoluyla seçilenler için İl Müftülüğümüz hizmet binasında 6 ay süreli "Tashih-i Huruf Kursu" düzenlenmiştir.

Kursta; Kur’an-ı kerimi güzel okuma, Tecvid kaideleri, İlmihal, Musiki ve Makam dersleri anlatılarak İmam-Hatip ve Kur’an kursu hocalarının daha verimli olmaları sağlanmıştır.

Gaziantep İl Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen törende İmam-Hatip, Müezzin Kayyım, Erkek ve Bayan Kur'an Kursu öğreticisi olmak üzere toplam 33 kişi belge aldı.

Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda