Gaziantep’de Yüzünden Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Ve Temel...

Gaziantep'de Yüzünden Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Ve Temel Dini Bilgiler Yarışması

yüzünden kur’an-ı kerimi güzel okuma ve temel dini bilgiler yarışması

29 Nisan 2019 - 13:32

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kur’an Kurslarına katılımı artırmak ve Kur’an-ı Kerim-i güzel okumaya teşvik etmek amacıyla, İlimiz Merkez ve ilçelere bağlı Kur’an Kurslarında okuyan 18 yaş altı ve 18 yaş üstü kız ve erkek öğrencileri arasında, “Yüzünden Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” ve “Temel Dini Bilgiler Yarışması” Müftülüğümüz hizmet binasında yapıldı.

İl Müftülüğü konferans salonunda gerçekleştirilen yarışmada, yarışma komisyonları, İl Müftümüz Ahmet Çelik’in Başkanlığında, İl Müftü Yardımcılarından Mehmet Yaman, Hayriye Aydın, İl Vaizlerimizden Ramazan Çaldıran, Fazilet Kılıç, ve Abdullah Mercimekoğlu’dan oluştu.

Yüzünden Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında 18 yaş altı grubunda Erkek öğrenciler arasında, Şahinbey İlçesinden Mehmet Hakan Doğan Birinci, Şehitkamil ilçesinden Muhammed Şerif Çapur İkinci, Kız öğrenciler arasında, Şahinbey ilçesinden Tuba Sacide Güngör Birinci, Şehitkamil ilçesinden Rukiye Göksu ikinci ve Nizip ilçesinden Zübeyde Nur Köşker üçüncü oldu.

Yüzünden Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında 18 yaş üstü grubunda ise Kız öğrenciler arasında, Şehitkamil ilçesinden Hatice Ermelek birinci, Şahinbey ilçesinden Nazlı Suyabatmaz ikinci, İslahiye ilçesinden Özlem Deveci üçüncü, Oğuzeli ilçesinden Hatice Ertürk dördüncü oldu.

Temel Dini Bilgiler Yarışmasında Erkek öğrenciler arasında, Şahinbey ilçesinden Mehmet Emin Kutlubay birinci, Kız öğrenciler arasında ise Şahinbey ilçesinden Nursena Çiçek birinci oldu.

Yapılan program sonrası bir konuşma yapan İl Müftümüz Ahmet Çelik, Kur’an Kurslarımıza rağbet oldukça yüksek elhamdülillah. Bu yavrularımız Kuran-ı Kerim öğreniyorlar hem de dini bilgilerini öğreniyorlar. İtikat, ibadet, ahlak ve siyer gibi temel dini bilgiler konularında bilgiler ediniyorlar. Kur’an Kurslarımız bildiklerimizi tekrar etiğimiz, bilmediğimizi öğrendiğimiz yanlış bildiklerimizi de düzelttiğimiz müstesna mekânlardır. Bilginin en güzel ve doğru bir şekilde öğrenildiği mekânlar Kur’an kurslarımızdır. Ne mutlu ki evlatlarımız annelerimiz eşlerimiz ve yavrularımız buralarda Allah’ın kelamını dinimizin özellik ve güzelliklerini öğrenebilmek için çaba ve gayret sarf ediyorlar dedi.

Kurslarda öğrenim gören öğrencileri tebrik eden Çelik, Bu kurslarda öğrenilenler bizim hem dünyamızı hem de ahiretimizi muhafaza eder. Bu kurslarda emek veren hocalarımızı da kutluyoruz dedi.

Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilerimize çeşitli ödüller ve hediyeler verildi.

Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret