Gaziantep’ten Muhtaçlara Yardımeli

gaziantep’ten muhtaçlara yardımeli

25 Nisan 2021 - 13:30

Türkiye Diyanet Vakfı Gaziantep Şubesi Suriye'nin kuzeyindeki Azez ilçesinde ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı yaptı.

Program öncesi Azez’de inşası devam eden Müftülük binası kampüsünde, Malezyalı Şiryan El-Hayat derneğinin destekleriyle yapılacak cami için temel atma töreni düzenlendi.

Tören sonrası el-Mahabbe (sevgi) Kampında yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere hayırseverlerin desteğiyle Gaziantep Müftülüğü öncülüğünde gıda dağıtımı yapıldı.

Toplamda 1000 gıda kolisini içeren yardımın bir kısmının dağıtıldığı kampta Ramazanın coşkusu, heyecanı ve duygulu anlar yaşandı.

Türkiye Diyanet Vakfınca inşa edilen briket evlerin ve Kur'an kurslarının da ziyaret edildiği programlara Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, Kilis İl Müftüsü Abdurrahman Şahin Suriye Diyanet Hizmetleri Koordinatörü Abdülkadir Bekiroğlu ve hayırsever Ökkeş Eruslu'nun katıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı, Suriye'de savaşın başladığı günden bu yana eğitim, gıda, barınma ve sağlık yardımlarına devam ediyor...

Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda