Genel Müdür Sedide Akbulut, Bir Dizi Konferanslar Ve Ziyaret Için...

Genel Müdür Sedide Akbulut, Bir Dizi Konferanslar Ve Ziyaret Için Adana’ya Geldi

genel müdür sedide akbulut, bir dizi konferanslar ve ziyaret için adana’ya geldi

19 Mayıs 2023 - 10:10

Adana'da Aile Haftasını nedeniyle İl Müftülüğü tarafından "En Güvenli Sığınağınız Aile" konulu konferans verildi.

Aile Haftası münasebetiyle, İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) organizesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut’un katılımıyla Merkez İlçeler Seyhan, Çukurova Sarıçam ve Yüreğir Müftülüklerinde görev yapan Personel ve Ailelerine yönelik konferanslar düzenlendi.

Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Mehmet Taşcı, ailenin fert ve toplum açısından önemine dikkat çekerek, konferansını vermek üzere mikrofonu Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut’ye bıraktı.

Akbulut, ailenin insan hayatındaki önemine değinerek, ailenin bir sığınak gibi olduğunu ve en güvenli yerin de aile olduğunu vurguladı. Ayrıca, aile içi iletişim ve sorunların çözümü konusunda da önemli tavsiyelerde bulundu. Ailede birlik ve beraberliğin önemi vurgulanarak, herkesin ailesine daha çok zaman ayırması gerektiği konusunda uyarıda bulunuldu.

Adana İl Müftülüğü tarafından düzenlenen konferanslar, katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi ve aile konusunda farkındalık oluşturması açısından önemli bir etkinlik olarak değerlendirildi.

Yüreğir-Sarıçam Müftülük Personelleri ve Ailelerine yönelik ‘En Güvenli Sığınağınız Aile’ konferansı

Adana İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) organizesinde Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut’un konuşmacı olduğu "En Güvenli Sığınağımız Aile" konulu konferans programı düzenlendi.

Yüreğir-Sarıçam Müftülüklerinde görev yapan Personel ve Ailelerine yönelik TDV Kız Öğrenci Yurdu Konferans Salonunda icra edilen program Çukurova Üniversitesi 57 Alay Şehitleri Camii Müezzin Kayyımı Alican Çelikel’in Kur’an tilavetiyle başladı.

İl Müftüsü Mehmet Taşcı’nın açış konuşmasıyla devam eden programda, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut "En Güvenli Sığınağımız Aile" konulu konferansını gerçekleştirdi.

İl Müftülüğü Tasavvuf Musiki Koro Şefi İmam-Hatip Tarık Karadağ ve ekibinin verdiği konser verdi.

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut’un konuşmacı olduğu konferans programına, İl Müftüsü Mehmet Taşcı,Müftü Yardımcısı Durdane Coşkun, Sarıçam Müftüsü Osman Canbolat , TDV Adana KAGEM Şube Müdürü Emel Yuvalı, Vaizler, Sarıçam ve Yüreğir din görevlileri, Kur’an Kursu öğreticileri , aileleri ve müftülük personeli katıldı.

Konferansın ardından İl Müftüsü Mehmet Taşcı tarafından Genel Müdür Akbulut’a hediye takdim edildi.

Seyhan ve Çukurova Müftülük Personelleri ve Ailelerine yönelik ‘En Güvenli Sığınağınız Aile’ konferansı

Adana İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından "15-21 Mayıs Aile Haftası" etkinlikleri kapsamında "Aile Konferansları" düzenleniyor.

Bu kapsamda Adana İl Müftülüğü ve Seyhan ve Çukurova İlçe Müftülüğü iş birliğinde Ramazanoğlu Camii Konferans Salonunda "En Güvenli Sığınağımız: Aile" konulu konferans düzenlendi.

Program Seyhan Müftülüğü Cafer Paşa Camii İmam Hatibi Muhammed Halit Bolat’ın Kur’an tilavetiyle başladı.

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut’un konuşmacı olduğu konferans programına, İl Müftüsü Mehmet Taşcı ve eşi Sevda Taşcı, Müftü Yardımcısı Durdane Coşkun, Seyhan Müftüsü Mehmet Yaman ve eşi Ümmühan Yaman, Çukurova İlçe Müftü Vekili Mehmet Yıldız, Vaizler Seyhan ve Çukurova müftülükleri din görevlileri, Kur’an Kursu öğreticileri, aileleri ve müftülük personelleri katıldı.

Konferansın ardından İl Müftüsü Mehmet Taşcı tarafından Genel Müdür Akbulut’a hediye takdim edildi.

Öte yandan hafta münasebetiyle İl Müftülüğü ilde ikamet eden yaşlı, hasta ve engelli aileler de ziyaret edilerek haftaları kutlandı.

Genel Müdür Akbulut, KAGEM Ziyareti

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Ramazanoğlu Medresesi bünyesinde faaliyetlerine devam eden KAGEM (Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezini) ziyaret etti.

Ziyarete Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Eşi Sevada Taşcı ve İl Müftü Yardımcısı Durdane Coşkun eşlik etti.

Genel Müdür Akbulut, Adana’da Engelli Bireylerle Buluştu.

Adana İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) organizesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut’un katılımıyla Evliya Çelebi Uygulama Oteli'nde "10-16 Mayıs Engelliler Haftası" nedeniyle engelli bireylere yönelik kahvaltı programı düzenlendi.

Engellilere yönelik din hizmetleri ile manevi danışmanlık ve rehberlik faaliyetlerinin etkinlik ve verimliliğini artırmak amacıyla düzenlenen Kahvaltı programına Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Müftü Yardımcıları Durdane Coşkun, Seyhan Müftüsü Mehmet Yaman, Sarıçam Müftüsü Osman Canbolat, engelli personeller ve Engelli Koordinatörleri katıldı.

Programa katılan aileler kendilerine destek olunmasından ve böyle güzel bir programdan dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut,

Adana İl Müftülüğünde Merkez İlçeler Hafızlık Yapan Kuran Kursu Öğreticilerine yönelik toplantıya katıldı.

Genel Müdür Akbulut, Kuran kursu Ziyareti

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Seyhan Müftülüğüne bağlı Feride Hatun Kız K.Kursu Ziyaret etti.

Ziyaretler esnasında Genel Müdür Akbulut'a İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Seyhan ilçe Müftüsü Mehmet Yaman, İl Müftü Yardımcısı Dürdane Coşkun eşlik etti.

Hafızlık Yapan Öğrenciler Sordu Daire Başkanı Cevapladı

Hafızlık Yapan Öğrencilerle hasbihal eden Genel Müdür, hafızlara hitap etti, öğrencilerin sorularını cevapladı.

Seyhan Müftülüğüne bağlı Feride Hatun Yatılı Kız Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimi veren yönetici ve öğreticilerle de bir araya gelip, hafızlık, eğitim konularında sohbet edip, soruları cevapladı, yürütülen eğitimler hakkında öğretmen ve yöneticilerden bilgi aldı.

Başarılar diledi. Emeği geçen il, ilçe Müftülüğümüze ve hayır sahiplerimize teşekkür ederim, dedi.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri