Giresun’da 2022 Yılı Yaz Dönemi Kur’an Kursları Açıldı

Giresun'da 2022 Yılı Yaz Dönemi Kur'an Kursları Açıldı

2022 yılı yaz dönemi kur'an kursları açıldı

28 Haziran 2022 - 14:00

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından Camilerde düzenlenen yaz Kur’an kursları İlimizde başladı.

Kur’an-ı Kerim öğretiminin yanı sıra öğrenciler için çeşitli sosyal etkinliklerin yapılacağı Yaz Kur’an kursları; 27 Haziran-26 Ağustos tarihleri arasında Camilerde yapılacaktır.

2022 Yılı Yaz Kur’an kurslarının  açılışı nedeniyle 15 Temmuz Çıtlakkale ve Teyyaredüzü 4-6 Yaş Kur'an Kurslarında açılış programları düzenlendi. 

Programa İl Müftümüz Ramazan TOPCAN, İl Müftü Yardımcısı Özlem GÜLBE,  Din Eğitimi Şube Müdürü İsmail AYDIN, din görevlileri, çok sayıda öğrenci ve velilerimiz katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşma yapan İl Müftümüz Ramazan TOPCAN; “Sevgili Gençler! Bu gün sizlerle beraber olmanın heyecanı içerisindeyim. Hepiniz hoş geldiniz. Takriben sekiz hafta, tek dönem halinde devam edecek yaz kurslarımızda; Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerimi, temel dini bilgileri, Sevgili Peygamberimizin örnek yaşantısını, Milli ve Manevi değerlerimizi öğrenmenin yanında sosyal ve kültürel birçok aktivitelerle   dolu dolu  bir yaz tatili dönemi geçireceğiniz için şimdiden hepinizi  kutluyor ve başarılar diliyorum.

Sevgili Gençler! Yaz Kur’an kurslarımız sayesinde bir yandan mahallenizde bulunan arkadaşlarınız ile kaynaşma şansı bulurken bir yandan da mahalle Caminizle tanışacak, burada Kur’an-ı Kerimi doğru ve usulüne uygun okuma ve anlama imkânı kazanacaksınız.

Bu vesile ile kurslarımızın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor. Siz sevgili öğrencilerimize ve değerli hocalarıma başarılar diliyorum.” Dedi.

Tören, öğrencilerin okudukları ilahiler ile sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Muğla Il Müftüsü Yaşar çapçı Fethiye'de Bir Dizi Temaslarda Bulundu.
Muğla Il Müftüsü Yaşar çapçı Fethiye'de Bir Dizi...
Burdur'da çocuklar Nasrettin Hoca Ile Camide Buluştu
Burdur'da çocuklar Nasrettin Hoca Ile Camide Buluştu