Giresun’da Afrika’da Yokluğun Tarifi Yok

afrika’da yokluğun tarifi yok

01 Temmuz 2021 - 14:00

AFRİKA’DA YOKLUĞUN TARİFİ YOK

İl Müftülüğümüzce; Vekaletle Kurban Organizasyonu Bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Atama II. Daire Başkanı  Sayın Uğur YILMAZ hocamızın konuşmacı olduğu toplantıya; İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, İl/İlçe Vaizleri, İl/İlçe Şube Müdürleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN; “Kardeşlerim! Heyecan duymadığınız işte başarı olmaz. Vekaletle Kurban çalışmalarınızda başarınız başarımızı belirleyecektir. Başkanlığımızın diğer proje ve çalışmalarında olduğu gibi vekaletle kurban çalışmalarında da hepinizden üstün gayret bekliyorum. Aslına bakarsanız Muhterem Başkanımızın burada olması  bu çalışmanın Başkanlığımız nezdinde ne derece mühim olduğunu göstermesi bakımından önemli.” dedi.

Atama II. Daire Başkanımız Sayın Uğur YILMAZ hocamız ise konuşmasında; “Vakfımız, 1993 yılından bu yana Vekaletle Kurban organizasyonu düzenliyor. Her geçen gün çalışmalarımızı başarılarla taçlandırdık. Buradaki başarıda siz kıymetli hocalarımızın payı asla küçümsenemez. Bu vesile ile hepinize çok teşekkür ediyorum.

Bu organizasyonun sosyal medyalardan duyurulması önem arz etmektedir. Muhterem Başkanımız her bir Din gönüllüsü kardeşimizden en az 10 vekalet bekliyor. Vekaletle Kurban organizasyonlarında bir bölgede yoğunluk yaşanmasın, her bölgede var olan mazlum ve mağdur kardeşlerimize ulaşalım diye gayret içerisindeyiz.

Geçen sene; 74 ülke, 308 bölgede, 430 İl/İlçe Merkezinde başarılı çalışmalarımız oldu hamd olsun. 4,625,681 aileye kurban ulaştırdık. 557, 311 hisse kurban ve 23,128,405 kişiye kurban eti ulaştırdık. Bu sene çalışmalarımızı daha yükseklere taşımak istiyoruz.

Bu yıl ise 1003 Şubemizle, 81 İlimizde, 85 partner kuruluşlarla bu çalışmalarımızı yürüteceğiz inşaallah.

Kardeşlerim! Afrika’da yokluğun tarifi yok. Verdiğimiz kumanya bir haftalık ancak, sevinci yıllar sürüyor.

“Kurbanın hikmetiyle yüreklerde buluşuyoruz.”

“Emanetlerinizi dünyanın dört bir yanına ulaştırıyoruz.”

“Kurbanlarınız Türkiye Diyanet Vakfı güvencesiyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.”

“Kurban derilerimiz hayat bulsun.”

Bu vb. sloganları ile çalışmalarımızı  yürüteceğiz inşaallah.” dedi.

Toplantı, sorular bölümü ile sona erdi.

Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret